ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

EMD: Vi har en stark låt

Joel Finnström · 19 Feb 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Erik Segerstedt är ingen schlagerfantast. Men Danny Saucedo tycker det är en viktig del av musiksverige. Och Mattias Andréasson tänker så mycket på showen att han övar på dansstegen i sängen.

Erik Segerstedt är ingen schlagerfantast. Men Danny Saucedo tycker det är en viktig del av musiksverige. Och Mattias Andréasson tänker så mycket på showen att han övar på dansstegen i sängen. Foto: Lotta Imberg


klar

Artikellänk är kopierad

KLICKA FÖR STÖRRE BILD
KLICKA FÖR STÖRRE BILD

Varför kommer ni att lyckas i Melodifestivalen?

Mattias: – Det är en sjukt bra låt. Vi har gjort den själv.Danny: – Vi är mer måna om att göra ett riktigt, riktigt saftigt framträdande eftersom att vi har skrivit låten själva. Vi vill jättegärna representera Sverige och det är en stark låt.Vem av er tycker att schlagern är viktigast att vara med i?

Danny: – Erik är väl inte direkt någon schalgerfantast …Mattias: – När man var liten så kollade jag alltid.Danny: – Jag har alltid tyckt att det är en viktig del av musiksverige. Det finns det där kreddiga som är superhäftigt och det finns den otroligt kommersiella, sköna popschlagersvängen.Vad ser ni mest fram emot, förutom själva tävlingen?

Mattias: – Alla sköna intevjuer… och bilden när vi står med champangeflaskan efteråt. I går kunde jag inte sova. Jag låg med fötterna i luften för att markera stegen.Danny: – Nej, är det sant!? Vad rolig du är. Haha. Mattias: – Och i stället för att se från mitt perspektiv så såg jag kameravinklar. Hur kändes det?Mattias: – Jag var sjukt nervös. Jag kunde inte sova.Danny: – Haha. Du låg och stressade upp dig själv. Varför är ni en grupp, egentligen?

Erik: – Varför ska man bara ha en pistol, när man kan ha två? PANG! Det enda som är lite tight är tiden.Danny: – E.M.D har varit en grupp, sen har jag kört min solokarriär och nu ska Erik dra igång sin solokarriär.Erik: – Igen…Danny: – Och sedan kommer Matte. Om alla skulle vara soloartister samtidigt skulle det aldrig funka.Kan ni dra nytta av situationen?

Danny: – E.M.D har boostat min karriär jättemycket. Och jag hoppas att det är tvärtom också, man liksom lever i symbios. Mattias: – Tror du att du hade vunnit en grammis som soloartist?Danny: – Det skulle jag absolut inte gjort. Mattias: – Det tror inte jag heller.Danny: – EMD har öppnat otroligt många dörrar för mig.Mattias: – Danny är ganska stor i Polen och nu har vi börjat figurera i deras Frida-tidningar. Sist vi spelade på en kryssning var det två polska tjejer som hade åkt hit bara för att få en autograf. De var för unga för att åka med på båten.

klar

Artikellänk är kopierad

Joel Finnström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro