ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Emil bytte klass – släpades av tåget

Ingrid Arinell · 22 Feb 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Skånetrafiken: Helt rimligt

klar

Artikellänk är kopierad

Tåget var knökfullt då Emil Gretland bytte till första klass.
Tåget var knökfullt då Emil Gretland bytte till första klass.Foto: Kinga Lezanska Sjölin

När Emil Gretland klev på tåget till Köpenhamn i går morse var det knökfullt. Så han slog sig ner i förstaklassvagnen. Och fick böta 700 kronor. Emil Gretland är en av många Malmöbor som pendlar till Köpenhamn. I Malmö brukar två tågset kopplas samman, men ibland är det ena tåget försenat. Och då blir det trångt. – I går fanns sittplatser till en tredjedel av passagerarna. Det blir värsta boskapsklassen, säger Emil Gretland.

I första klass fanns det några sittplatser, så Emil satte sig där. När konduktören krävde att han skulle betala en tilläggsavgift vägrade han – av ren säkerhetsprincip.– Min egen och andras säkerhet går före klassindelningen. Jag ville inte betala de där pengarna.På stationen i Kastrup väntade polisen. – Jag blev utsläpad ur tåget framför alla människor. Det var så förödmjukande, säger Emil Gretland som tänker överklaga sin bot.

Jonas Westerdahl, försäljningschef på Skånetrafiken, tycker att boten är helt rimlig. Och han ser ingen fara med att det är trångt:– Trängseln påverkar inte säkerheten.Westerdahl tycker inte att det är rättvist mot dem som köpt förstaklass om andra sätter sig i vagnen.– Då får inte de den komfort de betalat för, säger han.

Den policyn borde man kunna släppa på i knökfulla tåg, tycker Emil Gretland.

klar

Artikellänk är kopierad

Ingrid Arinell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro