ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Emilio Ingrosso döms till dagsböter

Ann Hagman · 30 Maj 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011
Pernilla Wahlgren och Emilio Ingrosso.

Pernilla Wahlgren och Emilio Ingrosso. Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Stockholms tingsrätt dömer Emilio Ingrosso till dagsböter för dödshoten mot hans före detta hustru Pernilla Wahlgren och hennes nye pojkvän.

Ingrosso blir däremot inte dömd för misshandeln av Pernilla Wahlgren, eftersom den betecknas som ringa och därmed preskriberad, med tanke på att det gått nästan fyra år sedan den inträffade.

HOTAD TILL LIVET Direkt efter det grälet, som urartade och ledde till att Pernilla Wahlgren blev slagen och kastad till marken, gjorde hon en polisanmälan – som hon tog tillbaka en månad senare. Först när hon och hela hennes familj blev hotad till livet av Emilio Ingrosso förra året togs misshandelsutredningen upp igen.

INSPELADE TELEFONSAMTAL Vid rättegången fick Stockholms tingsrätt lyssna på inspelade telefonsamtal mellan Ingrosso och Wahlgren. Till följd av uttalanden som ”…polisanmäl mig och du ska få se när jag dödar er allihopa samtidigt” döms Emilio Ingrosso för övergrepp i rättsak, vid sidan av olaga hot. Straffet blir 100 dagsböter à 70 kronor. Ingrosso har fram till den 20 juni på sig att överklaga tingsrättens dom, innan den vinner laga kraft.

klar

Artikellänk är kopierad

Ann Hagman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro