ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Emma äter 20 kökssvampar om dagen: Jag är beroende”

Johan Wikén · 18 Okt 2015
Uppdaterad 18 Okt 2015
Emma, 23, kan inte sluta äta disksvampar.

Emma, 23, kan inte sluta äta disksvampar. Foto: Youtube/The Mirror


23-åriga Emma Thompson har en ovanlig sjukdom som gör att hon inte kan sluta äta disksvampar. Det är godare än mat”, säger hon till The Mirror.

klar

Artikellänk är kopierad

Vissa dagar uppger Emma Thompson, som bor i Newcastle i England, att hon kan äta hela 20 disksvampar.

– Jag gillar smaken och lukten av diskmedel på svampen. Det smakar äpple och skummar upp. Så fort någon talar om det eller om jag ser ett paket disksvampar i affären så måste jag ha en. Jag är definitivt beroende. Jag har försökt sluta men det går inte, säger hon till The Mirror.

LÄS MER: Ovanlig sjukdom tvingade Susanne, 33, att vara isolerad i sju år

Redan som barn började Emma äta olika sorters svampar i hemmet men upptäckte snart att kökssvampar var favoriten, berättar hon. Anledningen till hennes ovanliga beroende är att hon lider av sjukdomen pica. En sjukdom som kan göra att man tvångsmässigt äter saker som saknar näringsvärde. Det drabbar oftare unga kvinnor och barn, enligt en expert som The Mirror har talat med.

Emma Thompson säger att hon ännu inte har träffat någon specialist gällande disksvampsberoendet. Men om det blir värre och kontrollerar hennes liv ska hon tänka över det.

– När folk får reda på det tycker de att jag är konstig. De är chockade och frågar en massa frågor. Jag tror att det finns många som gör det men som inte vågar prata om det, säger Emma till The Mirror.

►LÄS MER: Känd mammabloggare misstänks ha injicerat dottern med urin

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Wikén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro