ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Emma Carlsson Löfdahl lämnar Liberalerna – blir politisk vilde

Valerie Kaspersen · 11 Mar 2019
Uppdaterad 11 Mar 2019
Emma Carlsson Löfdahl meddelade via Facebook att hon lämnar Liberalerna.

Emma Carlsson Löfdahl meddelade via Facebook att hon lämnar Liberalerna. Foto: TT


Emma Carlsson Löfdahl blev ombedd att lämna sitt riksdagsuppdrag efter att det avslöjades att hon hyrde en lägenhet i andra hand av sin make. Nu blir hon politisk vilde.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var i förra veckan då Aftonbladet avslöjade att L-toppen Emma Carlsson Löfdahl hyrde en övernattningslägenhet i Stockholm i andra hand av sin make.

Hyrde lägenhet av sin make

Hyran låg på 13 000 i månaden för lägenheten, som har en månadsavgift på cirka 2 500 kronor. Det innebar att hon kvitterat ut en ersättning på 8 000 kronor i månaden från riksdagen och har fått ut 463 000 kronor sedan 2013.

Hon ska även ha lånat ut lägenheten till vänner under helgerna mot betalning.

Blir politisk vilde

Emma Carlsson Löfdahl uppmanades av både partiledaren Jan Björklund och sitt eget distrikt i Jönköping att avgå och lämna sitt riksdagsuppdrag. L-toppen valde istället att ta en time out.

Nu meddelar hon via ett inlägg på Facebook att hon lämnar partiet helt, men behåller sin riksdagsplats. Det innebär att hon blir en politisk vilde.

”Men jag tänker inte låta mig tvingas bort från riksdagen pga ett mediadrev och ett fegt parti som inte orkar hålla emot när det stormar.”

klar

Artikellänk är kopierad

Valerie Kaspersen
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro