ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Emma pluggar till speldesignare

Ylva Rehnberg · 7 Sep 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Emma pluggar sin hobby. Hon läser speldesign på högskolan på Gotland. Utbildningen ger också möjlighet att jobba med grafik inom andra branscher, som reklam och medier. 

Emma pluggar sin hobby. Hon läser speldesign på högskolan på Gotland. Utbildningen ger också möjlighet att jobba med grafik inom andra branscher, som reklam och medier.  Foto: Tobias Wallström


klar

Artikellänk är kopierad

I samarbete med Studentliv.se
I samarbete med Studentliv.seFoto: studentliv.se

Emma Johansson går tredje året på speldesign med inriktning grafik på hög­skolan på Gotland. Även om favoritspelet för tillfället är ”Mario kart” på Wii vill hon hellre jobba med mer experi­mentella spel när hon är färdig med utbildningen.– Jag tycker att många spel är så lika nu, det är mest fantasy- och krigsspel. Jag vill se annorlunda spel, säger hon.Spelet som imponerar mest nu heter ”Little big planet”, ett spel för Playstation 3 som släpps i oktober men som Emma redan fått provspela.– Det är sjukt snyggt, med jättesköna kontroller, säger hon entusiastiskt.Emma är nöjd med sin utbildning eftersom studenterna får arbeta mycket i projekt och göra riktiga spel redan första året.– Utbildningen är upplagd så att man får grunderna i grafik och program­mering. Sedan är det väldigt fritt när man väljer projekt.Tillsammans med några andra studenter håller Emma också på att utveckla ett äventyrsrollspel för barn. Datorspelsbranschen har växt enormt de senaste åren och svenska data- och IT-studenter vill hellre jobba hos svenska spelutvecklaren Dice än hos IBM, Apple eller Nokia till exempel. Och Emma tror att arbetsmarknaden är god.– Spelindustrin växer hela tiden och det krävs mer folk för att göra spel nu.Utbildningen ger dess­utom möjlighet att jobba med grafik inom andra branscher, som reklam och film.

klar

Artikellänk är kopierad

Ylva Rehnberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro