ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Emma Stone: Jag har alltid varit den roliga tjejen”

Heidi Patalano · 12 Jul 2012
Uppdaterad 12 Jul 2012
Emma Stone: ”Jag har alltid varit den roliga tjejen”

Emma Stone: ”Jag har alltid varit den roliga tjejen” Foto: AP / Scanpix


Emma Stone, 23, har snabbt etablerat sig som en av de mest eftersökta skådespelerskorna i Hollywood. I sommar gör hon en av huvudrollerna i storfilmen The amazing Spider-man”.

klar

Artikellänk är kopierad

Sedan genombrottsrollen i ”Superbad” 2007 har Emma Stone, 23, radat upp uppmärksammade huvudroller som i ”Niceville” och ”Easy A” och har även nominerats till en rad olika priser för sina insatser. Nu gör hon en av huvudrollerna i den nya ”The amazing Spider-man” mot Andrew Garfield. 

Men hon vill inte kallas förebild.  – Det är jag inte på något sätt, säger hon med eftertryck men tillägger:

– Fast om man blir en offentlig person av någon anledning så måste man fundera på hur man vill förhålla sig till det.

Stone fokuserar stenhårt på sin karriär och vägrar att tala politik. Men hennes nya reklamkontrakt med kosmetikaföretaget Revlon ger henne en anledning att säga en del om skönhet, även om hon verkar ärligt omedveten om sin egen dragningskraft.  – Jag tänkte varför i hela världen blir jag erbjuden en skönhetskampanj, för jag har alltid varit den roliga tjejen. Jag menar inte att nedvärdera mig själv, det var hur jag tänkte. Sedan kom jag ihåg att Diane Keaton gjort reklam för L’Oreal och Ellen DeGeneres för Cover Girl, och att ibland så blir även naturlig skönhet hyllad. Om jag har en chans att kanske nå unga flickor och få dem att känna att de är fina som de är … då skulle det göra skillnad, säger hon. 

Och i ”The amazing Spider-man” är det äkta känslor som spirar mellan Stone och Garfield, de är ett par i verkligheten. Till skillnad från den senaste filmen med Tobey Maguire som Peter Parker/Spindelmannen och Kirsten Dunst som Mary Jane Watson så spelar Emma Stone Peter Parkers första kärlek Gwen Stacy.  – Jag blev alldeles uppslukad av att hon verkligen blir jättekär i honom. Jag ville återuppleva den där känslan av den första kärleken innan man vet hur det är att få sitt hjärta totalt krossat – kärleken på liv och död. Man måste glömma sina erfarenheter och bli 17 igen, och låta sig själv vara 17.  Det är roligt, du borde testa, det är rätt så cool att känna så igen. 

Den rödhåriga Mary Jane Watson är Peter Parker/Spindelmannens mest berömda flickvän, men det är Gwen Stacy som är den riktiga hjärtekrossaren. Emma Stone fick återgå till sin naturliga blonda hårfärg för att spela Peters klasskamrat. Stone kände inte till seriefiguren Gwen innan hon blev tillfrågad om att göra rollen.  – Jag blev bara kär i Gwens historia för den är så otroligt episk och tragisk och otrolig så att den påverkar Peters senare förhållande med Mary Jane. Jag är uppenbart mindre yppig än Gwen, dessvärre … jag är inte i närheten av att vara en supermodell eller ouppnåeligt snygg så den sidan av Gwen finns inte med. I serieböckerna är hon en sådan skönhetsdrottning.

klar

Artikellänk är kopierad

Heidi Patalano
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro