ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Emma Watson i exklusiv intervju inför Skönheten och odjuret”: ”Belle är feminist”

GUNNAR REHLIN · 15 Mar 2017
Uppdaterad 15 Mar 2017
26 år efter den tecknade filmen har nu spelfilmsversionen av "Skönheten och odjuret" premiär.

26 år efter den tecknade filmen har nu spelfilmsversionen av "Skönheten och odjuret" premiär. Foto: Alloverpress


I helgen har äntligen Beauty and the Beast" premiär. Metro fick en exklusiv intervju med huvudrollsinnehavarna Emma Watson och Dan Stevens som bland annat jämförde odjuret med Donald Trump.

klar

Artikellänk är kopierad

Att sjunga offentligt – det är något som kan göra den annars tuffaste skådespelare nervös.Fråga Emma Watson. Åtta ”Harry Potter”-filmer och karriären efter det hade inte förberett henne på hur det skulle kännas att sjunga inför ett stort filmteam.– Det var nervöst. Hur säker du än kan känna dig innan, går det inte att förbereda sig inför verkligheten, säger hon till Metro i en exklusiv intervju.– Som audition spelade jag in när jag sjöng två sånger ur originalet och skickade in det. Jag vill att de skulle veta att jag kunde klara av det här.Filmen hon sjunger i är ”Beauty and the Beast”, en spelfilmsversion av den nu 26 år gamla tecknade filmklassikern ”Skönheten och odjuret”. Emma Watson, känd som Hermione i ”Harry Potter”-filmerna, spelar skönheten Belle och Dan Stevens, känd som Matthew Crawley i ”Downton Abbey”, spelar den känslokalle prinsen som blir förvandlad till ett odjur. I den tecknade filmen har odjuret inte någon sång.– Men det har han här. Det finns tre nya låtar i den här versionen, och jag sjunger en av dem. Ni får väl avgöra själva hur det låter, säger Dan Stevens till Metro.

LÄS MER: Se när Emma Watson sjunger som BelleÄven om ”Skönheten och odjuret” är en saga, finns det mycket i den som relaterar till aktuella teman som bland annat masshysteri och hbtq-rättigheter. Dan Stevens säger:– Det här var någonting som vi talade om rätt mycket under inspelningen. Filmen gjordes ju innan Trump blev president, men det finns mycket här som skulle kunna handla om honom. En egoistisk rik man som bor i ett lyxigt torn och som behandlar kvinnor som objekt…Och Emma Watson jobbade aktivt med manuset för att göra Belle till en karaktär hon kunde identifiera sig med (Watson tackade nej till spelfilmsversionen av ”Askungen” eftersom hon tyckte karaktären var för passiv).– Belle är i princip samma person, men jag ändrade sådant som att nu hjälper hon sin pappa med dennes uppfinningar. Hon är inte någon som passivt tittar på. Och det finns en outsider-kvalitet hos henne som jag alltid har kunnat identifiera mig med.Emma Watson är en känd feminist och hon menar att detta också gjorde att hon identifierade sig med Belle.– Belle är feminist. Hon låter inga styra över sig, allra minst några män.Hon säger att detta med att vara en aktivist, inte minst när det gäller feministiska frågor, är mycket viktigt för henne.– Tack vare den uppmärksamhet som jag fick tack vare Harry Potter-filmerna har verkligen gett mig en bra plattform att stå på. Det är jag mycket tacksam över.

pil
Fakta

Emma Watson.Ålder 26.Bor: London.Tidigare filmer: Spelade Hermione i åtta ”Harry Potter”-filmer. Sedan dess sedd i bland annat ”Noah”, ”The Bling Ring”, ”This is the End”, ”Colonia”.Aktuell: Som Belle i ”Skönheten och odjuret”.

Dan Steven.Ålder: 34.Bor: London.Tidigare filmer: Tre säsonger av Downton Abbey. Sedan dess bland annat ”The Fifth Estate”, ”Natt på museet 3”.Aktuell: som odjuret i ”Skönheten och odjuret”.

klar

Artikellänk är kopierad

GUNNAR REHLIN
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro