ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Emmelie de Forest sugen på att tävla för Sverige

Emma Björkman · 28 Feb 2014
Uppdaterad 28 Feb 2014

Förra året vann Emmelie de Forest Eurovision Song Contest för Danmark. Ska hon ställa upp i Melodifestivalen igen blir det för Sveriges räkning. – Det vore kul att vinna åt både Sverige och Danmark, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Emmelie de Forest vann Eurovision Song Contest 2013 i Malmö. Nu vill hon ställa upp, och vinna igen, för Sverige den här gången.
Emmelie de Forest vann Eurovision Song Contest 2013 i Malmö. Nu vill hon ställa upp, och vinna igen, för Sverige den här gången.Foto: Gustav Gräll

När Andra chansen går av stapeln i Lidköping på lördag har SVT kallat in Emmelie de Forest till att göra mellanakten. I fjol vann hon Eurovision Song Contest med låten ”Only teardrops”. 

– Jag blev tillfrågad för två månader sedan. Jag kommer att framföra en annorlunda version av ”Only teardrops” och min nya singel ”Rainmaker” men mer än så kan jag inte berätta, säger Emmelie de Forest, 21, när Metro träffar hennes på fredagseftermiddagen. Den danska stjärnan har haft ett omtumlande år sedan hon tog hem segern åt Danmark. Hon delar gärna med sig av sina bästa råd till den svenska akt som ska representera Sverige i årets Eurovision Song Contest i Köpenhamn i maj. – Njut av allt som händer, det går så himla snabbt. Och säg ifrån ibland och ta dig tid att koppla av. Jag är väldigt tacksam över allt som har hänt mig det senaste året, mitt liv har ändrats totalt men det har även varit stressigt, säger hon. Emmelie de Forest är halvsvensk och stänger inte dörren för möjligheten att tävla i svenska Melodifestivalen någon gång.

– Det vore kul att vinna åt både Sverige och Danmark. Jag kanske ska prata med Christer Björkman, säger hon. Emmelie de Forest nya singel ”Rainmaker” är temalåt i årets Eurovision Song Contest. Det är även den första singeln från hennes andra album som är planerat att släppas i slutet av sommaren. – Jag har jobbat med svenska, danska och amerikanska låtskrivare. Jag har bland annat skrivit två låtar med Maureen Anne McDonald som skrev ”Wrecking ball” till Miley Cyrus, hoppas de kommer med på albumet.

Andra chansen sänds på lördag klockan 20.00 i SVT1. 

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro