ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Emmy, 89, lurades – med hjälp av bedragarnas nya trick

metro · 26 Nov 2015
Uppdaterad 26 Nov 2015

89-åriga Emmy fick besök av en man som påstod sig vilja kontrollera vattnet i hennes lägenhet, vilket hon berättar om för Brottsplats Sverige. Egentligen rörde det sig om en bedragare, som efter att ha tagit hennes bankkort försökte köpa smycken för närmare 70 000 kronor.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Brottsplats Sverige

En dag fick 89-åriga Emmy ett samtal från vad hon trodde var hennes fastighetsbolag. En man ringde och sa att han skulle komma att se över vattnet. Samtalet var dock inte från fastighetsbolaget, utan från en man som försökte bedra henne. 

– Telefonen ringde och man frågade om det var Emmy. Och sen presenterade han sig som den nya fastighetsförvaltningen som vi bara har haft i två år. Vi fick inte dricka vattnet för att det var giftigt och mycket farligt. Och sen säger han att det kommer en ung man som heter Daniel, säger Emmy till Brottsplats Sverige. ►LÄS MER: Polisens nya varning: Bedragarna ringer från nummer du litar på

Mannen kommer sedan över till Emmy, går in på en gästtoalett och ber henne att sätta sig ner på den. Han säger att hon ska hjälpa honom att mäta någonting vid handfatet. Då passar en medhjälpare på att smita in i lägenheten. Han söker igenom Emmys saker, och några minuter senare får den falska inspektören ett samtal från honom och säger till Emmy att vattnet är fixat.

Emmy blir misstänksam när hon märker att summor försvinner bort från hennes konto. Lyckligtvis stoppas männen efter ett tag. De fångas på bild när de försökte köpa guld för 70 000 kronor på Emmys kort. 

Efter händelsen är Emmy mycket upprörd.

– Vi gamla människor. Vi ser inte så bra och går inte så bra och vi försöker att klara oss själva hemma och få ut det bästa av den korta tid vi har kvar. De ska skämmas, det ska verkligen skämmas, säger hon till Brottsplats Sverige.

Enligt polisen Linda Pleym kallas tillvägagångssättet för "vattentricket"

– Vattentricket är när personer blir uppringda av personer som utger sig för att komma och kontrollera vattnet i en bostad. Och det här personer som gör det inriktar sig mot äldre, främst 20-talet och kvinnor och som bor ensamma, säger hon till Brottsplats Sverige.

Brottsplats Sverige visas på TV4 torsdag den 26 november klockan 21:00.► LÄS MER: Bedragare lurade man med Downs syndrom att tömma sitt konto

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro