ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

En 20-årig svenska knuffades framför ett tunnelbanetåg i Berlin

Malin Hansson · 20 Jan 2016
Uppdaterad 20 Jan 2016
Arkivbild.

Arkivbild. Foto: Alamy


En 20-årig kvinnanknuffades framför ett tunnelbanetåg i Berlin av en för henne okänd man. Händelsen rubriceras som mord och en gärningsman är gripen.

klar

Artikellänk är kopierad

Den 20-åriga kvinnan var på Ernst-Reuter-Platz sent på tisdagskvällen när hon blev nedputtad på spåret av en för henne okänd man, skriver Berliner-Zeitung.

–  Vi känner till att en kvinna i 20-årsålder har avlidit i Berlin. Hon var bosatt i Tyskland och hade både svensk och tyskt medborgarskap, säger Veronica Nordlund på UD:s presstjänst till Metro.

Kvinnan blev överkörd av ett tåg och dog omedelbart. Flera personer ska ha bevittnat händelsen och höll kvar mannen som puttade henne tills polisen kom till platsen.

Den gripna mannen, som är 28 år gammal, är född i Hamburg och ska bara ha varit i Berlin i några timmar innan överfallet, enligt uppgifter till tidningen.

Mannen ska ha begått ”betydande våldsbrott” för 15 år sedan i Hamburg och han ska även ha tvångsvårdats. Polisen misstänker att mannen var påverkad av droger när han puttade kvinnan.

Berlins inrikesminister Frank Henkel kommenterade händelsen på onsdagen, där han var kritiskt mot myndigheterna i norra Tyskland.

– Det måste ifrågasättas varför den här mannen inte stoppats tidigare, säger han enligt Berliner-Zeitung.

klar

Artikellänk är kopierad

Malin Hansson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro