ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

En 37-årig debutant

Louise Jacobson · 13 Nov 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
”Om jag nu inte kan göra en porträttlik häst så vill jag i alla fall att den skulle vara lite trevlig och glad. Så tänkte jag med färgerna.”

”Om jag nu inte kan göra en porträttlik häst så vill jag i alla fall att den skulle vara lite trevlig och glad. Så tänkte jag med färgerna.” Foto: Illustration: Fredrik Virtanen


klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Virtanen debuterar som romanförfattare men först firar han sin 37-års dag. – Jag ska fira naken i goda vänners lag eller med Karolina och en skaldjursplatå och champagne på Wasahof, säger han.
Fredrik Virtanen debuterar som romanförfattare men först firar han sin 37-års dag. – Jag ska fira naken i goda vänners lag eller med Karolina och en skaldjursplatå och champagne på Wasahof, säger han.Foto: Henric Lindsten

Debutant. Födelsedagsbarnet Fredrik Virtanen har fyllt Aftonbladets nöjessidor i 14 år. Han har en egen talkshow i TV 8 och hans blogg har blivit en bok. Nu debuterar han som romanförfattare.

I december kommer din självbiografiska roman som handlar om hur du förlorade din förmögenhet, nästan en miljon, under börskraschen. Hur gick det till?– Jag satsade mycket, men belånat. Sedan föll börserna, jag blev nervös och sålde i panik. Jag hade en strategi men sedan ändrade jag den. Det var dumt. Hela förloppet beskrivs i min bok.

Den handlar om börskraschen, men det är en roman. Är du spelmissbrukare?– Jag säger inte att jag inte är det. Men jag har spelmissbrukande kompisar och de skulle fnysa om jag påstod att jag också var det. De har ett sådant jävla helvete med att bara gå förbi en Jack Vegas-maskin.

Vilka andra beroenden har du?– Snus, bearnaisesås … öl är svårt att hålla sig borta från. Jag vill ha allt som är göttigt men jag håller mig på gränsen. Ibland tangerar jag den.

Ljuger du uppåt eller nedåt på frågan hur många du haft sex med?– Nedåt. Men jag säger inte att jag legat med så många. Det är rykten. Jag är högst normal.

Stämmer det som Daniel Nyhlén insinuerar i sin bok att du låg med en dokusåpakändis med löfte om att hon skulle få vara med på din innelista i Aftonbladet?– I wish att sådant där hände. Att Carolina Gynning eller vem det var och jag skulle ha … tyvärr. Det hade varit toppen. Den där boken har ingen trovärdighet åt något håll. Jag framstår också som kungen av allt som alla var livrädda för. Det är rent larv.

Om vad handlar romanen ”Ikon” som du skriver på nu?– Den handlar om en mycket känd svensk kvinna som har ett hemligt förhållande med en halvkänd svensk man. Så kanske hon dör. Och då blir han mycket älskad.

klar

Artikellänk är kopierad

Louise Jacobson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro