ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

En äkta medieman

Louise Jacobson · 9 Apr 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

Foto: FOTO: Isabel Svensson


klar

Artikellänk är kopierad

Het. Pär Lernström är ung och het i mediesvängen, har skägg och nya Paul Smith-skor. Han skäms över att vara en typisk medieman, men kammar glatt hem kreddpoäng som programledare för Sveriges mest vågade humorprogram.

Komikerna som medverkar i ”Ballar av stål” tar stora risker. Riskerar du som programledare ditt anseende?– Det tror jag inte, snarare tvärtom. Jag tror bara att man har kredd av att vara med. Och jag vet att de komiker som varit med bara fått ett uppsving av detta, titta bara på Nour El-Refai. Det blev en hajp kring programmet efter Reinfeldt-grejen som inte handlade om själva innehållet, vilket jag tycker var tråkigt.Vad tycker din mamma och pappa om ditt nya jobb?–Ha, ha. Mamma är ganska pryd av sig så hon har medvetet valt att inte titta på programmet. Senast vi hördes sa hon ”jag har ju hört att du har fått goda vitsord”. Det var hennes sätt att säga att det andra inte är någon superbra idé. Men pappa skrattar.Café beskrev dig som en ”typisk medieman” när de utsåg dig till Sveriges bäst klädda tv-personlighet förra året. Är du det?– Är det en komplimang? Det är pinsamt att erkänna men jag tror att jag är en sådan. Jag tänkte på det när jag var på hemmafest sist. 80 procent jobbade inom media. Jag lever i en glasbubbla där det pågår mycket navelskåderi och ryggdunkande. Jag borde vidga mina vyer.   Vad är det finaste du har i din garderob?– Jag köpte en ny Oscar Jacobson-kostym, till ”Ballar av stål” faktiskt. Den sitter som gjuten. Och så har jag köpt ett par nya Paul Smith-skor som jag ska ha i vår.Ponera att jag kastar en tårta på din kostym. Hur reagerar du?– Det jobbiga med mig är att jag är så gubbig. Jag skulle bli så där pinsamt arg och börja skälla. Jag skulle stämma dig.

klar

Artikellänk är kopierad

Louise Jacobson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro