ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

En alldeles egen jumbojet

Patrick Ekstrand · 1 Mar 2012
Uppdaterad 1 Mar 2012

Någon med behov av ett privatflyg­plan har precis fått en hypermodern jumbojet levererad – men den som väntar på något gott ...

klar

Artikellänk är kopierad

För nu ska flygplanet ”pimpas”, ett jobb som väntas pågå  i mer än två år innan planet kan börja användas.

– Det är en stor dag, sa Boeing-vd:n Jim Albaugh när planet levererades i måndags. Flygplanstillverkaren gör allt den kan för att hemlighålla köparens identitet, men det är någon som trots finanskrisen har råd att betala i runda slängar 2 miljarder kronor.

För den summan ingår ingen inredning – den 747-8 Intercontinental som levererades är bara ett tomt skal. Golvytan uppges vara på drygt 444 kvadratmeter, men Boeing låter meddela att köparen har bestämt sig för att bygga till en avdelning som ökar utrymmet till 480 kvadratmeter. Ytan ska räcka till både salonger,  matsalar, sovrum och badrum.

Vem som har köpt planet är alltså hemligt, men det finns många som både kan och vill äga en privatjumbo och ytterligare åtta köpare står på tur. 

klar

Artikellänk är kopierad

Patrick Ekstrand
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro