ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

En av tre semesterfirare kan inte släppa jobbet

Mary Örnborg · 14 Jun 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011
Många har svårt att släppa jobbet under semestern. – Det enda jag tänker under semestern som är jobbrelaterat är att det är skönt att slippa det, säger kocken John Murphy. – I början av semestern är jag väldigt bra på att koppla av helt, säger Johanna Öhrn, logoped.

Många har svårt att släppa jobbet under semestern. – Det enda jag tänker under semestern som är jobbrelaterat är att det är skönt att slippa det, säger kocken John Murphy. – I början av semestern är jag väldigt bra på att koppla av helt, säger Johanna Öhrn, logoped. Foto: Klara Leo


klar

Artikellänk är kopierad

Ahhh ... semester. Nu ska jag bara kolla jobbmejlen en sista gång för att verkligen kunna koppla av ...".

Att lämna jobbet även i tanken är en utmaning för många semesterfirare. Enligt en färsk undersökning som gjorts på uppdrag av bemanningsföretaget Randstad har var tredje svensk svårt att sluta tänka på jobbet under semestern.

Enligt Beteendevetaren och stressexperten Tomas Danielsson är det nästan omöjligt att tygla sin hjärna att sluta tänka på jobbet.– Då är det bättre att smygtitta på mejlen lite då och då under sin semester för att informera sig om vad som händer än att gå runt och fundera över vilken information man missat.

De 9 000 personer från 23 länder som medverkar i Randstads Work Life Monitor har väldigt olika långa semestrar. Svenskarna är nöjda med längden på semestern, men mest nöjda är indierna, trots att de bara har tolv lagstadgade dagar mot våra 25.– Stress under semestern beror på bristen att kunna släppa kontrollen. Dess-utom finns arvet från industrisemestern hos oss – vi måste hinna göra väldigt mycket under lediga veckor, säger Tomas Danielsson.

klar

Artikellänk är kopierad

Mary Örnborg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro