ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

En bluesigare Jay Smith på hemmaplan

Conny Emmelin · 18 Dec 2013
Uppdaterad 20 Dec 2013

Ny skiva, nytt kompband. Helsingborgs rocker Jay Smith har behållit rocken men blandat in influenser från blues och country. kväll lirar han och hans band The Reservoir dogs på The Tivoli i Helsingborg.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: TT

– Jag tröttnade på ny musik. Hittade ingenting som jag tyckte om så jag letade i arkivet bland föräldrarnas skivor. Jag tycker vi fått till en överhängande känsla för 60-70-talet, säger Jay Smith.

Steget mot en bluesigare rock är något som Jay Smith ville ta redan med förra bandet Von Benzo. Men enligt honom var medlemmarna inte överens om inriktningen. 

– Jag är glad över att göra musik som publiken ska kunna dansa till. Jag vill ha en festligare stämning mer än att publiken bara står och rockar, säger Smith. 

Samtidigt som nya plattan ger en annan riktning för honom musikaliskt så är det svårt för honom att helt tvätta bort Idolstämpeln. 

– Det är svårt att bli av med Like a Prayer. Lite jobbigt att folk applåderar en cover mer än en egen låt som jag skrivit, säger han.

Nu hoppas han på att nya plattan ska ta honom ut i Europa.

– Det skulle vara skönt att få prova sina vingar nånstans där de inte vet vem man är. Vi har några datum bokade i London och hoppas på en förbandsturné i Tyskland, säger han.

Men nu i kväll är det Helsingborg och The Tivoli som gäller. Och sedan blir det julfirande.

– Jag ska fira jul i England med släkt och min familj där. Jag är ingen stor fan av högtider i allmänhet utan det blir så mycket konsumtion, säger Smith.

100 % fredag

40 % bra musik

40 % gott sällskap

20 % riktigt bra whisky.

klar

Artikellänk är kopierad

Conny Emmelin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro