ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

En busstur med Google

Aron · 12 Okt 2011
Uppdaterad 12 Okt 2011
Google Transit på svenska

Google Transit på svenska


klar

Artikellänk är kopierad

Google-markör på Spårvägsmuseet
Google-markör på Spårvägsmuseet
Utanför Spårvägsmuseet
Utanför Spårvägsmuseet
Ombord Googlebussen
Ombord Googlebussen

I morse började jag dagen med att hoppa på en Googlebuss utanför hotell Anglais vid Stureplan i Stockholm. Google har startat sin alldeles egen medborgarbusslinje, eller åtminstone en journalistbusslinje för en dag. Ett antal förväntansfulla teknikjournalister trängdes med presspersonalen ombord.

Under resan fick vi en historisk snabbgenomgång av Stockholms kollektivtrafik av Christoffer Sandahl, museichef på Spårvagnsmuseet. Han berättade till exempel om museets äldsta föremål, en hästbuss från 1840-talet. Det var också utanför museet som bussen till slut stannade.

Även inuti själva museet hade Google markerat sitt revir. Men vad skulle vi egentligen få se…

Jo, Google Transit såklart. Nu kommer Googles söktjänst för kollektivtrafik till Sverige.

För att fira bjöd Google på sjukt många smörgåsar, jag hann inte räkna, och i noggrannhetens namn bör jag skriva att det i själva verket var wraps. Jag tog ingen själv eftersom jag redan ätit en god frukost, två äggmackor (med dillmajonnäs och kaviar om du måste veta).

Det är ju jättefint att det äntligen går att söka upp kollektivalternativ på Google, en mycket användbar funktion, även om den saknar realtidsinformation i dagsläget. Thijs van As, ingenjör på Googles Zürichkontor förklarade bland annat hur användbar tjänsten är för turister. Men tidningen Mobils reporter David Boda ställde den utmärkta frågan om Google Transit kommer att fungera i Offline mode, svaret är nej. Detta gör ju tjänsten tämligen oanvändbar för just turister, om de inte vill riskera dyra roaming-avgifter i utlandet. Men, reser du i Sverige är tjänsten fortfarande mycket praktisk naturligtvis.

Nedan kan du se när Thijs van As demonstrerar hur Google Transit fungerar.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro