ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

En död vid protester mot höjda bensinpriser – förare greps av panik

Filip Joelsson · 17 Nov 2018
Uppdaterad 17 Nov 2018
Demonstranter har skapat vägblockader på flera håll i Frankrike som en protest mot höjda priser på bensin och diesel.

Demonstranter har skapat vägblockader på flera håll i Frankrike som en protest mot höjda priser på bensin och diesel. Foto: TT


En person har omkommit i samband med dagens protester i Frankrike, där tiotusentals människor skapat vägblockader för att protestera mot höjda bensinpriser.

klar

Artikellänk är kopierad

En kvinna i 50-årsåldern har omkommit efter att ha blivit påkörd av en bilist i samband med de stora protesterna mot höjda bensin- och dieselpriser i Frankrike.

Olyckan inträffade vid en vägblockad i Pont-de-Beavoisin i södra Frankrike, där demonstranter i gula västar samlats för att blockera trafiken som en del av protesten, skriver BBC.

En förare greps av panik när demonstranterna blockerade dennes bil. Föraren ska då ha ökat farten i stället för att stanna och kört rakt in i den 50-åriga demonstranten, som dog av sina skador.

Tiotusentals demonstranter har tagit till vägarna i Frankrike under lördagen för att protestera mot höjda bensin- och dieselpriser. Det senaste året har priset på bensin höjts med 15 procent i Frankrike. Diesel med 23 procent.

Skulden för prishöjningarna har av demonstranterna lagts på Emmanuel Macron, som infört nya skatter för att komma till bukt med luftföroreningarna och för att få folket att övergå till mer miljövänliga bilar och att åka kollektivt.

Missnöjet mot prishöjningarna är som störst på landsbygden, där möjligheten till kollektivtrafik är dålig.

Utöver dödsfallet har 47 personer skadats och 24 personer gripits hittills vid dagens protester, skriver Le Monde.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Joelsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro