ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

En dog när buss krockade med lastbilssläp

Sebastian Chaaban · 4 Dec 2013
Uppdaterad 4 Dec 2013

En man avled, och fyra personer skadades allvarligt, när en abonnerad buss krockade med ett lastbilssläp söder om Åkersberga på onsdagen. Många av de övriga passagerarna i bussen skadades lindrigt.

klar

Artikellänk är kopierad

En abonnerad buss ska ha kört in i ett lastbilssläp som stod längs med vägrenen vid Svinningevägen, Nantesvägen i Åkersberga, Stockholm.

I bussen fanns 49 passagerare. Vid krocken klämdes chauffören och en passagerare fast i bussen, och räddningstjänsten fick jobba i ungefär två timmar för att få loss dem båda. Totalt fördes fyra personer till sjukhus med ambulans, för bland annat bröst- och huvudskador.

– Flera skadades allvarligt vid krocken. Resten av passagerarna kunde evakueras till en annan linjebuss, säger Eva Nilsson, informatör vid Stockholmspolisen.

Alla passagerare fördes till sjukhus för kontroll.  

- 26 personer har rapporterats som lindrigt skadade, bland annat rökskador och skärsår. Elva av dem fick fortsatt vård under kvällen, och de andra kunde lämna sjukhuset, säger Sandström.

Passagerarna i bussen kom från en församling i Stockholmsområdet, och på onsdagskvällen hölls kyrkan öppen.

Det finns i nuläget inga misstankar om brott bakom olyckan. 

– Det har vi ingen uppfattning om nu. Platsen kommer dokumenteras, så får vi se hur utredningen går vidare, säger Eva Nilsson. 

klar

Artikellänk är kopierad

Sebastian Chaaban
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro