ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

En dömd till livstids fängelse för soffmordet

Stockholm TT · 19 Feb 2007
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Den mördade mannen hittades liggande i en soffa på en rivningstomt på Hisingen i juni förra året. Han hade yxmördats med upprepade slag mot huvudet, nacken, armen, örat och halsen. Den 47-åriga mannen hade dessutom stuckits i benet och blivit slagen.

Åklagaren påstod att 51-åringen och 55-åringen mördat mannen tillsammans. Men tingsrätten ansåg det inte bevisat att 55-åringen deltagit i brottet. Den 40-åriga kvinnan friades av tingsrätten för skyddande av brottsling.

Bevisen mot den dömde 51-åringen bestod av dels blodspår på mannens kläder och vittnesmål från den medåtalade kvinnan. Kvinnan såg inte själva mordet, då hon gömde sitt ansikte, men har i förhör berättat att den 51-åriga mannen sagt "var är yxan" och "han ska dö".

Enligt tingsrätten var mordet så rått och hänsynslöst att 51-åringen bör dömas till livstids fängelse för bland annat mordet. En av nämndemännen var skiljeaktig i domen och ansåg att straffet skulle tidsbestämmas till elva års fängelse.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro