ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

En dubbelt jagad svensk gripen i USA

Jonas Andersson · 2 Nov 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

KNARK. En 38-årig Malmöbo har gripits i USA för innehav av 30 kilo knark. Han var på flykt undan både den svenska rättvisan och kriminella här hemma som stämplat honom som tjallare.38-åringen är misstänkt för bilbedrägerier i Sverige och är internationellt efterlyst.

För ett par år sedan vittnade han i den uppmärksammade kontraktsmordsrättegången i Malmö tingsrätt. I januari 2003 sköts en ekobrottsling till döds genom köksfönstret i sin bostad i Malmö. 38-åringen kände mordoffret och ringde och tipsade polisen om vem som kunde ligga bakom mordet. Polisen misstänkte att mordet hade beställts av en tidigare affärskollega till den mördade. Tre män åtalades för mord men friades av Malmö tingsrätt. Domen har överklagats till hovrätten där huvudförhandlingar just nu förbereds.

38-åringen berättade under rättegången i tingsrätten att det fanns kriminella personer som ansåg att han hade tjallat och att de hade hotat honom.Han flydde efter rättegången till USA. Den 20 oktober greps han i Redondo Beach, söder om Los Angeles, för narkotikabrott.Enligt Aftonbladet.se ska häktningsförhandlingar hållas mot 38-åringen i Los Angeles den 9 november.

klar

Artikellänk är kopierad

Jonas Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro