ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

En emotionell Cat Power levererar

Peter Lindholm · 10 Aug 2013
Uppdaterad 10 Aug 2013
En emotionell Cat Power levererar

En emotionell Cat Power levererar Foto: Christina Blom


klar

Artikellänk är kopierad

Cat Power börjar med att ta andan ur en. Hon har ett rykte om sig vara väldig svajig på scen och när hon inleder med att säga ”Öh, Public Enemy”, ger hela hennes uppenbarelse känslan av att hon inte riktigt är i balans. Men det var hennes sätt att tacka hiphop-veteranerna som spelade före henne på den motsatta scenen (hon sägs att stått och kollat hela deras spelning från sin egen scen).

Sedan börjar hon sjunga och så hon sjunger. Chan Marshall, som hon egentligen heter, ger intrycket att av att vara en trasig person som plötsligt tar steget bestämmer sig för att öppna sitt hjärta och blotta sin själ.

Det har hon gjort många gånger på skiva. Hon är öppen med att hon är en bräcklig, sårbar person med självdestruktiva drag, som blivit av med allt hon äger och har tre gånger. Men just här får nästan känslan av att hon tar det avgörande steget och bekänner sina brister och fel för allra första gången. Det är ingen artist man ser, det är en människa. Det är väldigt emotionellt.

Lika känslomässigt starkt blir det inte fortsättningsvis, då hennes självmedvetenhet och självsäkerhet förefaller att växa. Men det är oavbrutet fängslande. Och trots de mörka dragen är det soul, pop och rock som känns väldigt livsbejakande.

Efter 55 minuter spricker Cat Powers plötsligt upp i ett leende. Då är det dags för hennes keyboardist att leka gitarrhjälte. Jag hade hellre sett att Angel Haze (som framträdde på festivalen dagen innan) hade gästat henne i ”Manhattan”. Men man kan inte få allt i livet. Och Morrissey-tricket att kasta ut vita blommor till publiken hade jag också kunnat vara utan.  

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Lindholm
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro