ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

En försmak av sommar

Metro Stockholm · 6 Jul 2006
Uppdaterad 18 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

En försmak av sommar Rabarber symboliserar svensk försommar, tycker jag. Barndomsminnena väcks lätt till liv när man äter nykokt rabarberkräm och gräddmjölk eller kanske en härlig rabarberpaj med tjock vaniljsås. Så länge jag drivit restaurang tror jag alltid att jag har haft rabarber i någon form på menyerna i maj månad. Det gäller att passa på att ta till vara säsongernas råvaror och äta dem när de verkligen är som bäst. Nu börjar en riktig rabarbersäsong, som vi självklart har anammat på Pontus by the Sea. Detta recept är väl egentligen en liten variant av en aningen elegantare rabarberkaka, men vi har bytt ut vaniljsåsen mot en luftig mandelzabaione.

Bakad glasrabarber med mandelzabaione 2 stänglar rabarber 2 dl socker 1/2 vaniljstång

ªSkär rabarbern i mindre bitar och fördela i en ugnsfast form. Strö sedan vanilj och socker över rabarbern. Baka iugn i 150 grader icirka 5­6 minuter eller tills rabarbern är mjuk men inte sladdrig. Mandelzabaione 4 äggulor 1/2 dl vitt vin 1/2 dl Amaretto 2 msk socker 1 dl vispad grädde

ªVispa samman alla ingredienser i en kastrull. Vispa sedan kraftigt under medelhög värme tills zabaionen blir luftig och tjocknar. Äggsmeten får inte bli klumpig utan ska vara slät, tjock och luftig. Ta av värmen och vispa smeten kall i kallt vattenbad. Precis före servering vänder du i en klick grädde, för att zabaionen ska återfå luftigheten.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro Stockholm
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro