ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

En getelång vandring över USA

Leif Oldenburg · 18 Dec 2013
Uppdaterad 18 Dec 2013
En man och hans get på en väg i Lenexa i Kansas.

En man och hans get på en väg i Lenexa i Kansas. Foto: AP


I över 1,5 år har Steven Wescott och hans get LeeRoy Brown vandrat från kust till kust i USA. Syftet med maratonvandringen är att samla in pengar till ett hem för föräldralösa barn i Kenya.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: AP
Foto: AP
Foto: AP
Foto: AP

Steven Wescott och hans femåriga get LeeRoy började sin vandring över den amerikanska kontinenten i Seattle den 2 maj 2012. Målet är att få ihop 200 000 dollar, cirka 1,3 miljoner svenska kronor, till en barnorganisation i Kenya.

– LeeRoy och jag brukar sitta på bensinstationer, sippa läsk och snacka brudar, säger Steven Wescott till den lokala tv-kanalen KWCH, på frågan om vad han gör när han inte promenerar. 

Slutmålet för vandringen är Times Square i New York. Då har Steven Wescott och LeeRoy Brown tillryggalagt cirka 560 svenska mil. Människor utefter vägen har gett dem mat och husrum. Det finns inget planerat ankomstdatum till New York.

Steven och LeeRoy är nu ungefär halvvägs, framme i Lenexa i Kansas. Här kan man följa det omaka parets vandring och donera pengar: www.needle2square.com

klar

Artikellänk är kopierad

Leif Oldenburg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro