ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

En glödhet nickelkula på äventyr

Aron Andersson · 2 Apr 2013
Uppdaterad 2 Apr 2013
Nickelkula

Nickelkula


klar

Artikellänk är kopierad

En av nätets hetaste (ehehe) följetonger just nu är den här nickelkulan. I ett antal Youtube-klipp från användaren ”carsandwater” har vi fått se vad som händer när den upphettade kulan kommer i kontakt med olika vätskor, och lite annat.

Det hela är rätt korkat, men omöjligt att inte titta på. Det började med det här klippet som nu har över tre miljoner visningar. Nickelkula möter vatten:

Mest intressant är de märkligt spejsade ljud som experimentet ger upphov till. Den enorma tittaranstormingen, i dag över tre miljoner visningar, gjorde att en, inte särskilt kreativ, uppföljare snart släpptes. Här är en större nickelkula, och lite varmare vatten:

Jorå. Men nu hade experimentlustan bara först tagit fart och ”carsandwater” insåg snabbt att här finns mer att hämta. Hen tänkte: ”Okej, het nickelkula… vatten… vad kan bli mitt nästa steg?”. Sedan kom det självklara svaret och seriens hittills största succé: nickelkulan och isblocket:

Nu var framgången ett faktum, med nära fem miljoner visningar. Men varje framgång har bakslag. När nickelkulan placerades på en bit vax blev resultatet minst sagt en besvikelse, och tittarna uteblev:

Klippet har inte ens 100 000 visningar. Därefter kom torris, alltså kolsyresnö, men inte heller det drog särskilt många tittare, runt 75 000 i dagsläget:

I ett desperat försök att hitta tillbaka till sin tidigare form använde serien nu ett beprövat koncept, kula och vatten, denna gång med termometer. Det blev, så klart, ett fullkomligt fiasko med under 7 000 visningar!:

Men så hittade serien äntligen tillbaka till form, genom att testa något helt nytt. Varför inte släppa den heta nickelkulan, nu döpt till RHNB (red hot nickel ball), i en skål med honung? Det var både farligt och spännande:

Och för några dagar sedan kom så påskspecialen. En chokladhare skulle få möta sitt öde, det vill säga RHNB:

Vad blir nästa steg för vår kära vän RHNB? Det spännande är så klart att inte veta!

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro