ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

En gran ger fyra maskiner tvätt

Johanna Engman · 12 Jan 2009
Uppdaterad 15 Feb 2011
Här på Ringvägen här många slängt sina granar. De ska antingen lämnas på uppsamlingsplatser, enligt anvisningar i grovsoprum eller köras till återvinningscentralen.

Här på Ringvägen här många slängt sina granar. De ska antingen lämnas på uppsamlingsplatser, enligt anvisningar i grovsoprum eller köras till återvinningscentralen. Foto: Henry Lundholm


klar

Artikellänk är kopierad

Idag är det tjugondag knut. Julen tar slut och granen slängs ut. Nu ska tusentals trötta julgranar samlas in för återvinning och Metro visar vägen till grankyrkogården.Alla gamla julgranar samlas in och bränns på Högdalenverket och blir till fjärrvärme och el. För varje gran får du fyra maskiner med tvätt. Ett par hundra granar kan driva en kyl och frys ett helt år.– Man ska inte bara slänga sin gran på gatan, det räknas som nedskräpning. Det är både trist och så fryser de fast, så blir det jobbigt för de som ska sanda och salta, säger Mats Freij, informationschef på trafikkontoret, Stockholms stad.Stockholmarna har dock blivit duktigare på att slänga sin gran på rätt plats, men det finns fortfarande de som bara kastar ut den från balkongen.– Det blir ett onödigt merarbete. Ganska slappt att orka släpa hem sin gran men att inte ta hand om den ordentligt sen. Då kan man använda skattepengarna till bättre saker, säger Mats Freij.

klar

Artikellänk är kopierad

Johanna Engman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro