ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

En intressant idé”

Josefin Svenberg · 22 Sep 2011
Uppdaterad 22 Sep 2011
Gudrun Wedberg, 62, receptionist, Stockholm, tycker att man kan porta män från arenor: – Man borde prova en gång, absolut. Något som studenten Freja Wedberg, 23, inte håller med om: – Fotbollen ska vara öppen för alla och stökighet har inte med kön att göra, säger hon.

Gudrun Wedberg, 62, receptionist, Stockholm, tycker att man kan porta män från arenor: – Man borde prova en gång, absolut. Något som studenten Freja Wedberg, 23, inte håller med om: – Fotbollen ska vara öppen för alla och stökighet har inte med kön att göra, säger hon. Foto: Klara Leo


Det blev publikfest i Turkiet när männen portades från fotbollsarenan. Nu öppnar Svenska fotbollförbundet för diskussion. Jag förstår varför man gör det”

klar

Artikellänk är kopierad

41 000 kom när männen portades från arenan I Turkiet.
41 000 kom när männen portades från arenan I Turkiet.

Det blev stor fotbollsfest när det turkiska fotbollslaget Fenerbahce spelade 1–1 mot Manisaspor i tisdags kväll. De 41 000 jublande åskådarna var kvinnor och barn – männen portades. Efter publikkravaller dömdes Fenerbahce först till att spela inför tomma läktare, men sedan ändrade turkiska fotbollförbundet regeln så att kvinnor och barn under tolv år får gå gratis på matcherna. Nu öppnar även Svenska fotbollförbundet för diskussioner kring ”bestraffningssättet”. – Det är en intressant idé, väldigt charmerande. Jag förstår varför man gör det, säger Khennet Tallinger, ordförande i SvFF:s disciplinnämnd, till Metro. Men med de tävlingsbestämmelser som vi har i Sverige i dag skulle det inte fungera – nu är det antingen publik eller ingen alls som gäller.

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro