ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

En italiensk sommar

Menyse.com · 10 Jun 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Gnocchi är klassisk italiensk husmanskost i Nord-italiens alpområden och används som tillbehör eller ensamrätt. Varför inte servera med en kryddig melonsallad och ett ljuvligt olivbröd.

I samarbete med Menyse.com.
I samarbete med Menyse.com.

Gnocchi

4 portioner1 kilo mjölig potatis2 st ägg50 gram nyriven parmesan½ kruka färsk timjan0,5 tsk salt1 msk olivolja3 dl vetemjöl1 dl vetemjöl till utbakningTillbehör:25 gram rucolasallat100 gram parmesan0,5 dl olivolja1 st citronSalt och pepparTillval: ParmaskinkaTillagning1. Skala och koka potatisen mjuk (ca 40 min). Häll av vattnet och låt svalna.2. Finhacka timjan. Riv parmesan.3. Pressa potatis med potatispress eller genom en sil ner i en bunke. Tillsätt ägg, parmesan, timjan, salt och vetemjöl. Blanda väl till smidig deg. Lägg degen i kylskåp i 20 minuter.4. Koka upp vatten med lite salt i en stor kastrull. Låt sjuda.5. Mjöla ett bakbord. Dela degen i hanterbara klumpar. Rulla degen till en sopkvast-tjock stång. Skär av 2 cm långa bitar. Tryck till en liten grop med tummen.6. Lägg bitarna i det sjudande vattnet. När de flyter upp är de klara. Plocka ur med hålslev.7. Lägg rucola på tallrik och sedan gnocchi. Hyvla över tunna skivor av parmesan.Ringla över olivolja. Salta och peppra. Pressa citronjuice över.

Olivbröd med örter

4 längder50 gram jäst1 liter vatten0,5 msk salt1 dl olivolja till degen100 gram svarta kärnfria oliver1,5 liter vetemjöl1 msk torkad timjan1 msk torkad rosmarin1 msk flingsalt1 dl olivoljaBakplåtspapperTillagning1. Värm vattnet fingervarmt (37°C). Grovhacka oliverna.2. Lös jästen i vattnet. Tillsätt salt, olivolja och olivhack.3. Rör ner mjölet lite i taget. Blanda noga. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.4. Lägg bakplåtspapper på plåt med hög kant. Häll över degen. Jämna till. Strö över rosmarin, timjan och salt. Låt jäsa ytterligare i 20 minuter. Sätt ugnen på 175°C.5. Ringla över olivolja och sätt in i ugn i 45 minuter. Ta ut och skär i längder.

Kryddig melonsallad

4 portioner1 st vattenmelon25 gram rucolasallat10 gram färsk timjan 200 gram pecorino (getost)0,5 dl olivoljaSalt & svartpepparTillagning1. Skär ut melonköttet i grova bitar. Finhacka timjan. Riv pecorino.2. Varva melon, rucola, timjan, och pecorino på ett fat. Ringla över olivolja. Salta och peppra.

klar

Artikellänk är kopierad

Menyse.com
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro