ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

En kärleksaffär med dansmusiken

Patrik Wirén · 11 Mar 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Hercules And The Love Affair. Antony Hegarty (längst till vänster) sjunger i fem av skivans låtar. 

Hercules And The Love Affair. Antony Hegarty (längst till vänster) sjunger i fem av skivans låtar. 


klar

Artikellänk är kopierad

Tillsammans med Antony Hegarty från Antony & The Johnsons har Andrew Butler förverkligat sin discodröm. Hercules And The Love Affair är en passionerad kärleksförklaring till tre decenniers dansmusik.– Mitt mål är att inspirera folk att dansa, säger han från hemmet i New York.  

Andrew, som titulerar sig dj/producent, och Antony träffades hos en gemensam bekant för sju år sedan. När Andrew vid ett senare till-fälle hörde Antonys säregna sångröst föreslog han ett samarbete. Första låten duon spelade in var hyllade singelspåret ”Blind”.– Antony var involverad från början till slut. Han var viktig på många sätt. Han lyssnade på det jag gjorde och var hela tiden uppmuntrande och ärlig med sina åsikter.  

Förutom Antonys säregna röst hörs även Kim Ann Foxman och Nomi. Båda ingår i det åttamannaband som ska framföra materialet live.– Jag tror det redan finns datum klara för Sverige. Jag ska vara dj i Stockholm i april och i sommar kommer vi tillbaka för ett par konserter. Antony kommer dessvärre ha ett fullspäckat schema med nya albumet från Antony & The Johnsons och kommer inte att ha tid att medverka.

Kommer du arbeta med andra sångare på kommande plattor?– Ja, det är i alla fall troligt. 

Att lyssna på Hercules And Love Affair är att få en snabblektion i discomusikens historia. Det låter modernt, men samtidigt hörs rötter som sträcker sig längre bak än den mesta av dagens dansmusik. Någon beskrev skivan som ett kärleksbrev till 70-talet.– För mig började det med house och därigenom upptäckte jag tidigare musik. Skivan handlar om att jaga de verkligt njutbara ögonblicken jag haft på dansgolvet. En del av de stunderna var till skivor som skapades på 70-talet, andra var till skivor gjorda på 80-  eller 90-talet.

klar

Artikellänk är kopierad

Patrik Wirén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro