ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

En kåta för one night stands

Björn af Kleen · 4 Jan 2011
Uppdaterad 4 Jan 2011

Sista april-firare kan avsluta kvällen på Björk Bar & Grill.

klar

Artikellänk är kopierad

Du firar sista april i Rålambshovsparken. Du träffar en flamma. Ni ­fryser. Ni vill uppsöka skydd i närliggande lokal utan att bryta den hedniska stämning som elden försatt er i. Besök Björk Bar & Grill i hotell Court­yard Mariott på Rålambshovsleden 50 – en ny-­anlagd kåta mitt i trafikkorsningen mellan Västerbron och Fridhemsplan.

Restaurangens natur­romantiska inredning gör övergången från eldstad till etablisse­mang smidig. Menyn flirtar liksom högtiden med viss nordisk primitivism. Och ni kan låta middag övergå i ­kyssar och smek genom ”Björk­paketet”, en övernattslösning som också ­erbjuder ”grab’n go” – en one night stand-bonus där ni erbjuds ”slips, strumpbyxor, skjorta och hårspray”. På så vis slipper ni den walk of ­shame som många bakfulla bortamatchspelare ­genomlider förmiddagen efter högtid.

Ni får det mysigt på Björk Bar & Grill. Man äter i sällskap med konserverade björkstammar och kring köksluckan dinglar vackra kopparkittlar. Ni inleder genom att skåla i SAV, ett bubblande björksavsvin för 93 kronor glaset. Ni berusas av den friska smaken och hugger in på en gravlaxtartar – naken rosa lax hackad på rund mörk brödbit. Syndig skandinavisk sushi för 117 spänn.

Ni är lyckliga men känner fortfarande hunger. Ni ­stillar den med ugnsbakade tunnbröd ”Nordic ­style”, ett slags fornnordisk panpizza, frasig och ­mättande för 99 kronor styck. Han tar sin med entrecôte, äggula, senap och pepparrot. Hon nöjer sig med pumpa och betor. 

Med fördel hoppar ni ­sedan över en makaronipudding serverad i röd ­minipotta med rökt sid­fläsk och lingon för 125. Visst, frestande fyllemat i teorin, men allt för stelnat vardaglig för att utgöra crescendot i er högtidsmåltid.Unna er i stället en söt äppelpaj med vaniljglass och en kladdig chokladfondant med hjortron­glass. Värdiga valborgs-munchies för 79 respektive 97 kronor. 

Björk Bar & Grill är aningen schizofren i sin mix av natursvärmeri och avgas-urbanitet – man äter praktiskt ­taget i en rondell. Men just därför fungerar restaurangen som en utmärkt förlängning av den förkristna ritual vi i kväll åter ska iscensätta mitt i moderniteten.

klar

Artikellänk är kopierad

Björn af Kleen
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro