ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

En miljon har sett Hillary som "storebror"

Nanok Bie · 21 Mar 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

USA. Under senaste veckan har en länk till en video med Hillary Clintons röst på Youtube rusat som en löpeld över internet. I måndags hade filmen haft en halv miljon tittare, och på onsdagen hade ytterligare mer än en miljon sett den. Någon anonym uppladdare har på ett skickligt sätt klippt ihop ett tal av Hillary med Apples reklamfilm ”1984” (filmen är regisserad av Ridley Scott och sändes först under Superbowl 1984), och får presidentkandidaten att framstå som en diktator.

Barack Obama säger sig vara oskyldig trots att videon avslutas med en länk till Obamas hemsida. Hillary, som säger sig inte ha sett klippet, försöker skaka av sig fenomenet. ”Jag är bara glad om klippet där jag sjunger The Star Spangled Banner får mindre uppmärksamhet.”Men anonyma videoklipp med politiska budskap på Youtube börjar alltmer se ut som en uppåtgående trend, snarare än tillfälligheter.– Det kommer att bli nästa års stora politiska fenomen, säger demokraternas rådgivare Steve Jarding.

Flera politiska kommentatorer instämmer. Youtube kommer att spela en större roll i det amerikanska presidentvalet nästa år, och kampanjerna har redan börjat. I USA fick även senator Jim Webb känna av effekterna av en video där han fällde rasistiska uttalanden, strax före en knapp förlust (som resultat?) i kongressvalet förra året. Nu är det bara en tidsfråga innan metoderna sprids till fler länder.

klar

Artikellänk är kopierad

Nanok Bie
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro