ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

En miljon kronor hittade på offentlig toalett

Jenny Sköld · 2 Okt 2011
Uppdaterad 2 Okt 2011

Anonym välgörare lämnade pengar och handskriven lapp på handikapptoalett.

klar

Artikellänk är kopierad

Handikapptoalett, dock ej i Japan.
Handikapptoalett, dock ej i Japan.Foto: All Over Press

Vad skulle du göra om du hittade en miljon kronor i sedlar, på en offentlig toalett? Det var vad som hände en toalettbesökare i japanska Sakado, en pendlingsförort norr om Tokyo nyligen. Tillsammans med pengarna fanns en handskriven lapp: "Jag är helt ensam. Jag har ingen framtid, så låt offren i Tohuku använda dem", var meddelandet. Tohuku är den region i Japans nordöstra del som drabbades hårdast av jordbävningen och den efterföljande tsunamin, som dödade 20 000 och orsakade läckage från kärnkraftverket i Fukushima.

Vad upphittaren gjorde? Efter att säkerligen haft plågsamma överläggningar med sig själv, åtminstone någon liten nanosekund, lämnade personen över påsen till myndigheterna. Talespersoner i staden Sakado  säger till nyhetsbyrån AFP att pengarna nu kommer att tillfalla staden. Först om ingen gör anspråk på pengarna kommer de att skänkas till tsunamins offer.

klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Sköld
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro