ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

En miljon partajade i jordens största fest

metro · 2 Mar 2014
Uppdaterad 2 Mar 2014

Vad som kallats jordens största show har startat. Över en miljon människor dansade och partajade under första dagen i årets upplaga av Riokarnevalen. En sambaskola hyllade hemmasonen och 80-talets fotbollshjälte Zico.

klar

Artikellänk är kopierad

Demonstranter, som protesterat mot korruption och skenande kostnader för byggen inför fotbolls-VM senare i år, har däremot tagit en paus.

– Ingen vill protestera, inte den här veckan, sade Cristiano Floriano, klädd i kanariegult.

Sergio Mendes, en annan karnevalsdeltagare, tillade:

– Jag är demonstrant, och vi vet alla att brasilianska politiker är korrupta. Men folket är i majoritet, och karnevalen är till för oss.

–  Karneval är karneval . Fira! Protesterna kan vänta! ropade Christophe Land när han släppte loss i folkhavet i sin svarta Spidermandräkt.

Städare, som röjer gatorna efter partyt, möttes däremot av militärpoliser och tårgas när de krävde mer betalt och bättre arbetsvillkor.

Karnevalen avslutas på tisdag, och under söndagen och måndagen väntas ännu större publik. Då samlas tolv elitsambaskolor i den berömda sambadromen, där det avgörs vilken som är bäst.

Utstyrslarna kan gå på tiotusentals kronor, men på lördagen dominerade billigare varianter: män i blöjor och rosa kaninöron, kvinnor i minimala kläder och massor av dansande Barack Obama-kopior.

Foto: TT
Foto: TT
Foto: TT
Foto: TT
Foto: TT
Foto: TT
Foto: TT
Foto: TT
Foto: TT
Foto: TT
Foto: TT
klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro