ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

En mörkare spindelman

Talia Soghomonian/Metro Paris · 3 Maj 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Foto: AP


klar

Artikellänk är kopierad

SUPERHJÄLTE. Han ser inte ut att vara en dag över 17, men Tobey Maguire har en storstjärnas självförtroende. ”Spider-Man 3” är, kanske, den sista delen i serien regisserad av Sam Raimi. Maguires populäre superhjälte Peter Parker får problem med sitt ego och utvecklar en mörkare sida – i ny svart dräkt.

Blev den mörke Spider-Man en helt ny rollfigur att skapa?– Ja, det var väldigt annorlunda än de tidigare filmerna och för Peter Parkers utveckling. För mig var det jättespännande att göra. I början är det lite oskyldigt, om än destruktivt. Han har ett uppblåst ego och njuter lite för mycket av berömmelsen som Spider-Man, och det skapar problem i relationen med Mary Jane (Kirsten Dunst). – Och senare handlar det om hans ilska och hämndbegär, den svarta dräkten intensifierar alla de känslorna. Så det blir lite mörkare, men vi ville driva lite med honom också, så han får en rätt så löjlig attityd när han tror att han är cool.Han börjar gå lite stroppigt.– (skratt) Precis, han börjar gå som en nörd som försöker vara cool.

Vem föredrar du att spela, Peter Parker eller Spider-Man?– Jag gillar alltihop. Men jag föredrar scenerna med de andra skådespelarna. Att spela in actionscenerna tar så otroligt lång tid. Det blir långtråkigt.

Fick du någon specialträning för actionscenerna, de är häftigare den här gången?– Jag gjorde det jag brukar, tränar några timmar om dagen sex dagar i veckan på många olika sätt. Och sedan tränade jag med stunt-teamet och övade specifika stunttrick som jag var tvungen att göra snyggt. Det krävdes lite träning.

”Spider-Man 3” höjer ribban jämfört med de tidigare. Är det fortfarande kul att göra rollen?– Jag tyckte att den andra filmen var bra, bättre än den första. Men den här är den mest intressanta på grund av det som händer Peter Parker. Det gav mig mer att arbeta med, från hans mörka sidor till hans roliga sidor, konflikter och relationer, att bli sviken av dem du älskar men kräva rättvisa för dig själv.

Tror du historien håller för en fjärde film?– Man kommer definitivt att göra en fjärde Spider-Man-film. Jag vet inte om jag kommer att vara inblandad, men det kommer fler filmer.

Skulle du säga ja om Sam Raimi var inblandad? – Om det fanns ett riktigt bra manus med något nytt för Peter Parker och intressant för mig, om Sam var inblandad, rätt skådespelare, rätt tajming, då skulle jag tänka på saken.

Gillar du spindlar?– Jag är inte rädd för dem, jag gillar dem! Jag respekterar vad de gör. Jag brukade låta dem stanna kvar i huset, men nu säger min fästmö Jen ”nej, de ska ut!”, för nu har jag ett barn.

klar

Artikellänk är kopierad

Talia Soghomonian/Metro Paris
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro