ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

En panda rätt upp och ner

Metro · 20 Feb 2014
Uppdaterad 21 Feb 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Pandaungen Long Long i södra Kina leker vid sin rutschkana.
Pandaungen Long Long i södra Kina leker vid sin rutschkana.Foto: Imaginechina/Rex

Pandaungen gör cirkuskonster Pandaungen Long Long på Chimelong safaripark i Guangzhou, södra Kina, leker vid sin rutschkana. Pandorna är kända för sina lekfulla upptåg. Youtubevideon nedan med pandor som åker rutschkana har nästan 6 miljoner visningar.

Pandans mönster är ett mysterium Hur pandan har fått sin utmrärkande svartvita päls är oklart. En teori är att den härstammar från att pandan behövde ett kamoflage i mörka och snöiga miljöer. Dieten består till 99 procent av bambu.

Kort tid att bli gravid Honorna har bara ägglossning en gång om året och kan bara bli havande under två till tre dagar under den tiden. Efter att pandaungen har fötts väger den cirka 140 gram och öppnar inte sina ögon på upp till åtta veckor.

Utrotningshotade Experter beräknar att det finns cirka 1000 pador kvar i världen. Majoriteten finns i Kina. I landet finns 26 pandareservat. Anledningen till att pandan är hotad är att människan har förstört deras levnadsmiljö i jakt på naturresurser.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro