ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

En plastkopia R2-D2 skulle ha skrattat åt

Kristoffer Rengfors · 16 Apr 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Metro Tekniks testare tror inte att den osmidige projektorn R2-D2 skulle ha överlevt ens två sekunder om han varit jagad av Stormtroopers.

Metro Tekniks testare tror inte att den osmidige projektorn R2-D2 skulle ha överlevt ens två sekunder om han varit jagad av Stormtroopers.


klar

Artikellänk är kopierad

Falkenfjärris.
Falkenfjärris.

Den är drygt 85 centimeter hög, blinkar frenetiskt och piper mer irriterande än ett gammalt US Robotics mo­dem. Men vem kan motstå den oerhört charmiga droiden som hjälpt åtskilliga Skywalkers genom livet. Här är hemmaversionen av R2-D2.Hemma-R2-D2 saknar en hel del av filmrobotens repertoar men han kan några trick. Inbyggt finns projektor, Ipoddocka, dvd-spelare, trådlös ljudöverföring via FM-bandet och en uppsjö minneskortsplatser.Dessutom går det att köra runt R2 med hjälp av Årtusende Falken-fjärrkontrollen. Inriktningen är multimedia, och för det saftiga priset på 27 000 kronor förväntar man sig en hel del av roboten. Resultatet stavas besvikelse.Projektorn klarar inte av någon HD-upplösning, den susar som ett Viggen och det inbyggda ljudsystemet låter lika bra som en strykkatt inlåst i en soptunna. Att roboten sedan inte ens kan köras omkring samtidigt som den spelar musik eller film är bara löjeväckande. Den riktige R2-D2 skulle förmodligen skratta rått åt den här bleka plastkopian. Det största skämtet i hela historien är att tillverkaren Nikko är mest känd för att göra radiostyrda bilar. Men att fjärrstyra den här plasttunnan på hjul är svårare än att fäktas mot Darth Vader. Ett tryck på framåtknappen skickar roboten i sprint, när man försöker svänga snurrar han förvirrat runt på stället. Svagt värre med den kompetens Nikko borde ha inom området.Men är allt bara dåligt? Nej, verkligen inte. R2-D2 lockar till sig barn och vuxna nördar på ett sätt jag aldrig sett förut. Innan man inser vad prislappen ligger på är det här kanske den häftigaste leksak som släppts på länge. Men inte kan det väl vara så att någon annan än den mest inbitne ”Star wars”-fantasten är beredd att hosta upp 27 lakan för det här? Hade R2-D2 bara kunnat projicera ett hologram med prinsessan Leia, vädjande det klassiska ”Help me, Obi-Wan Kenobi; you’re my only hope!” hade det dock varit annorlunda ...

klar

Artikellänk är kopierad

Kristoffer Rengfors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro