ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

En skadad i vulkanutbrottet på Hawaii – fick ben krossat av "lavabomb"

Linus Lindgren · 21 Maj 2018
Uppdaterad 21 Maj 2018
Lavan förstör allt i sin väg på Hawaii. Nu har den första personen skadats.

Lavan förstör allt i sin väg på Hawaii. Nu har den första personen skadats. Foto: Getty Images


Vulkanutbrottet på Hawaii har krävt sin första skada. En man ska ha fått sina ben krossade av sin balkong efter vad som beskrivs som en “lavabomb eller ett kraftigt stänk av lava.

klar

Artikellänk är kopierad

Vulkanutbrottet på Hawaii har pågått i 18 dagar nu. Fram tills i natt hade ingen ännu skadats. Men under natten rapporterar lokaltidningen Star Advertiser om en man vars ben ska ha krossats efter att hans balkong rasade. Raset skedde enligt tidningen efter att en “lavabomb” sköts upp mot balkongen.

Mannen satt på sin balkong på tredje våningen, cirka fyra mil från vulkanen när ett kraftigt stänk av lava sköts upp mot honom.

Enligt tidningen har nu brandkåren gått ut och varnat för dessa lavabomber. En brandman sa att de kan väga lika mycket som ett kylskåp och bara små fragment av dessa kan var dödliga.

Hittills har tusentals människor fått lämna sina hem och Star Adviser rapporterade under lördagen att 44 byggnader har förstörts som en följd av utbrottet. Många utav de förstörda byggnaderna ligger i närheten av Röda korsets evekueringsläger.

klar

Artikellänk är kopierad

Linus Lindgren
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro