ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

En skiva för okritiska fans

metro · 20 Mar 2013
Uppdaterad 20 Mar 2013
Depeche Mode är tillbaka med albumet ”Delta machine”. 

Depeche Mode är tillbaka med albumet ”Delta machine”.  Foto: Pressbild/AccuSoft Co


Depeche släpper nytt album och två nykomlingar hyllas. Här är musiken du inte får missa. AC4 recenseras av Sonny Jonasson från Close Up Magazine, då Metros Christoffer Röstlund ingår i bandet.

klar

Artikellänk är kopierad

Depeche Mode – ”Delta machine” 2/5 Glober.

Jaha, hejsan Depeche Mode. Välkomna tillbaka och så vidare. Hälsar er framför allt å okritiska hardcorefans sida, då de är de enda som kan älska det här. Hade ni gjort en trespårs-ep med ”Slow”, ”Soothe my soul” och ”Goodbye” kunde jag ha klivit på hyllningståget, men nu envisades ni ju med 14 låtar till (inklusive fyra deluxe-spår vilkas deluxighet går mig spårlöst förbi). 

Det ska erkännas att några av dem är okej med intressant mörka ljudcollage man kan fundera över vid närlyssning, men det hjälps inte när låtarna saknas. 

Och – det har hänt något med Gahans röst: de djupa registren låter som att han druckit grovsalt. Nej. Vill ni mig något så sitter jag och lyssnar på ”Violator”.

Finns på iTunes. 

Maria Forsström

AC4  –”Burn the world” 4/5 Glober.

Att Umeårotade AC4 har hardcore i blodet står klart när inledande ”Curva” landar med ett olycksbådande brak i nyllet. Det går liksom inte att fuska sig till ett så här aggressivt och uppriktigt uttryck. Precis som under Refuseds epilog i fjol, skriker Dennis Lyxzén bättre än någonsin. Och kvartettens självsäkra handlag i samklang med en konfrontativ inställning manifesterar en av årets bästa hardcorepunkplattor. Avnjut ”Eye for an eye” och föreställ dig en söndervittrad stad i lågor. Det är rätt vackert.

Släpps på Spotify på fredag. 

Sonny Jonasson

Kim Cesarion – ”Undressed” 5/5 Glober. 

Vissa akter träffar maggropen, reaktionen är instinktiv. Du behöver inte vara musikaliskt kunnig för att känna att det här är bra. Bortsett från tonsäkerhet, en himmelsk falsett och magnetisk karisma jobbar Kim dessutom under vingarna på producenten/låtskrivaren Arnthor Birgisson som genom åren skapat hittar åt bland andra Janet Jackson, Britney Spears och Céline Dion. Jag upprepar mig, lilla Sverige är ständigt en vagga för internationellt lysande pop och Kim Cesarion är nog ännu ett namn som vi kommer att briljera med. 

Youtube.Hör låten här:

Ametist Azordegan

Beldina – ”What can I say” 4/5 Glober.

Bara 23 år gammal har hon redan körat i ”La Bohème” på Kungliga Operan och bakom Stevie Wonder. Nyligen flyttade hon till LA för att spela in och sätter med första smakprovet en egen spännande prägel på soulen som bäst kan definieras, soulectro. Hon levandegör sensualitet och låten skapar sug efter mer Beldina.

Youtube.Hör låten här:

Ametist Azordegan

Sällskapet – ”Såg dom komma”. 4/5 Glober.

En försmak från albumet ”Nowy port”, som kan vara ett slags temaplatta om Polen. Det är en stämningsfull, långsam släkting till ”Beväpna dig med vingar” som via hummande manskör och video bär av till Gdansks karga, industrigrå varvsmiljö. En riktigt suggestiv dramadokumentär.     

Youtube. Hör låten här:

Peter Lindholm

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro