ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

En sms-tipsrunda ger ny syn på Gamla Stan

Tomas Lundin · 4 Maj 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
En hov, två hovar ... Den här utmaningen var inte så svår, andra kräver mer tankeverksamhet. Stadsäventyret är trevligt, men att kalla det äventyr är att ta i, enligt Metros reporter.  

En hov, två hovar ... Den här utmaningen var inte så svår, andra kräver mer tankeverksamhet. Stadsäventyret är trevligt, men att kalla det äventyr är att ta i, enligt Metros reporter.   Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX

Om du ser någon räkna gatubrunnar eller finska bokstäver i Gamla Stan kan förklaringen vara Stadsäventyret. Metro testade tipsrundan per sms.Stadsäventyret startade i helgen efter att ha pilottestats i Luleå.  Idén är enkel. Du får led­trådar i din mobiltelefon och sms:ar in svaren. Svarar du rätt får du ett nytt uppdrag. Du behöver bara en telefon, bekväma skor och kanske en karta.– För turisten är det ett bra sätt att lära sig något. Den mer inbitne stockholmaren får motion och möjlighet att testa sina kunskaper mot andra. säger Andreas Piirimets på Stadsäventyret.Spelet kostar 30 kronor, vill du ha ledtrådar kostar de 3 kronor styck.När du har spelat klart kan du jämföra dig mot andra tävlande på Stadsäventyrets hemsida. I skrivande stund ligger Metros reporter på en pinsam sistaplats.Helhetsintrycket är att Stadsäventyret är ett trevligt sätt att se Stockholm ur lite nya vinkar en solig dag, men guiderna runt Stortorget behöver nog inte se sig om efter nya jobb.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro