ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

En stadspärla i Karibien

Johan Öberg · 6 Jan 2009
Uppdaterad 15 Feb 2011
Från Alcázar de Colón styrde Columbus son ön en tid. Kokosnötter är en av de härliga råvaror som finns på ön.

Från Alcázar de Colón styrde Columbus son ön en tid. Kokosnötter är en av de härliga råvaror som finns på ön. Foto: Johan Öberg


klar

Artikellänk är kopierad

Även om strandliv dominerar en semester i Dominikanska republiken, så bör man inte missa chansen att besöka huvudstaden Santo Domingo. Staden, som i dag inte är någon världsmetropol trots att här bor minst 2,5 miljoner människor, hade en nyckelroll i historien när Latinamerika erövrades av spanjorerna. I dag har de gamla stads-delarna, Zona Colonial, restaurerats och fått världsarvsstatus. Missa inte Alcazár de Colón, varifrån Christofer Columbus son Diego styrde ön under en tid, eller Museo de las Casas Reales, en gång förvaringsplats för spanska guldskatter.

Torget vid domkyrkan är charmigt och kantas av flera bra serveringar. Här ligger dessutom ett par utmärkta affärer för den som letar bra fatlagrad rom, cigarrer i världsklass eller annat godis från ön, som kakao, kokosmjölk och råsocker.Men mysigast är att bara vandra i gränderna, fika på torget vid katedralen eller på Plaza España och titta på folk. Hoppa dock över strandpromenaden. Det går inte att bada på de små stränderna på grund av att de är mer eller mindre täckta av ilandspolade sopor.

Resa dit: Både Fritidsresor och Apollo har charter till Dominikanska republiken. Räkna med minst 12 000 kronor för två veckor på övre mellanklasshotell.

Säsong: Vinterhalvåret.

Tips: Ta en tur till stans utkanter och det makalöst fula Columbusmonumentet El Faro helt i grå betong.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Öberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro