ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"En vacker kvinna vill se ut som en tiger"

Katarina Matsson · 25 Okt 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Roberto Cavalli träffade Metros utsända i Rom i går med anledning av samarbetet med H & M. 

Roberto Cavalli träffade Metros utsända i Rom i går med anledning av samarbetet med H & M.  Foto: Francesco Inghirami


Roberto Cavalli om förkärleken för djurmönster

klar

Artikellänk är kopierad

MODE. Roberto Cavalli tar emot Metro iklädd solglasögon, ett stort silverkors över den håriga bringan och en cigarr i mungipan. Jennifer Lopez, Beyoncé och Victoria Beckham bär gärna Cavalli på röda mattan. Nu görs hans sexiga stil tillgänglig för massorna genom H & M.– Det ger mig en chans att komma nära dem som säger ”Cavalli, du är min idol”, men som inte har råd med kläderna. Nu kan de få del av min kreativitet, säger Cavalli.Hans fru och samarbetspartner Eva är med och rycker in när engelskan tryter.

Varifrån kommer din passion för djurmönster?– Jag älskar allt som är angenämt för ögat. Jag inser att en vacker kvinna älskar djurmönster, hon vill se ut som en tiger ibland. Sexigt, jag tror på sexigt. Allt omkring oss i naturen är vackert.

Men själv bär du mest svart.– Jag bryr mig inte om mig själv, jag vill se skönhet i andra människor. Jag tittar inte på mig själv, men jag tycker om att titta på andra, speciellt vackra flickor.Funkar djurmönster för män?– Ja, kanske på strumporna. Mina underkläder har djurmönster, haha.

Vilka är dagens största modeikoner?– Jag har inte bara en kvinnlig ikon. Det som är viktigt för mig är femininitet. Jag älskar kvinnor som älskar livet och som talar med ögonen.

Du och Eva har varit gifta länge, hur håller ni liv i förhållandet?– Vi respekterar och älskar varandra. Och vi har tre fantastiska barn som gör vårt liv underbart.

Du är en av få designer som inte är gay?– Jag förstår inte hur en person som inte älskar kvinnan så som jag gör kan designa. Ärligt talat, när jag gör något sexigt så vill jag väldigt gärna ha en flicka i den klänningen nära mig.

När höll du i en nål senast?– Haha, jag har aldrig haft en nål i min hand, jag vet inte hur man gör.

Hur definierar du lyx?Eva: –Tid är lyx för dig.Roberto: – Ja, jag vill ha tid att göra så många saker. För en kvinna kan det vara att bära en vacker klänning, och att genom att bära den ha en chans att träffa den rätte. För som jag säger: en klänning kan förändra ditt liv.

klar

Artikellänk är kopierad

Katarina Matsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro