ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

En vanlig Absolut Asia-meny

Jonas Cramby · 22 Sep 2011
Uppdaterad 1 Jun 2012
Clarion vid Skanstull har fått en ny asien-inspirerad restaurang.

Clarion vid Skanstull har fått en ny asien-inspirerad restaurang. Foto: Klara Leo


Nya restaurangen Minami på Clarion sägs inspirerad av Indien, Thailand, Korea och Japan. Men man lever inte upp till Jonas Crambys förväntningar.

klar

Artikellänk är kopierad

Sällskap på bordet.
Sällskap på bordet.Foto: Klara Leo
Sushidisken.
Sushidisken.Foto: Klara Leo
Krispiga dumplings.
Krispiga dumplings.Foto: Klara Leo

Lobbyn på Clarion hotel är stor, svalt mumlande och småfuturistisk på ett sådant sätt att man förväntar sig talande hissdörrar eller åtminstone att få se Will Smith jaga förrymda robotar genom receptionen. Att ta en öl i Lobbybaren är perfekt om man för ett ögonblick vill inbilla sig att Stockholm är lite större än vad det egentligen är eller om man bara vill tjuvlyssna när ett passivt aggressivt kärlekspar på weekendresa försöker reda ut minibarfakturan. Längst in i lokalerna, med härlig utsikt över Årstaviken, ligger nystartade restaurang Minami. En ”äkta asian fusion från Japan, Korea, Indien och Thailand” står det i reklammaterialet men så fort vi satt oss och slagit upp menyn står det dock klart att den enda fusion vi får uppleva i kväll kommer från jazzbandet, en trappa upp. Vårt bord är nämligen placerat precis under den balkong där kvällens underhållning befinner sig. Det är den soniska motsvarigheten till att sitta i ett blåshål och varje gång bandet räknar in en ny låt är det som att få en iskall hink brustna musikhögskoleförhoppningar över sig. Medan jag hör hur bandet tvingas spela en Go’kväll-jazzig version av Coldplays ”Viva la vida” får vi in förrätterna. Min Yellowfin Hamachi med Sobanudlar (135 kr) är lättglömd och lite fiskig men mitt middagssällskaps Gyoza dumplings (116 kr) smakar riktigt smaskigt. Jag vet att det anses finare att gilla de ångkokta knytena men, allvarligt, det är ju de krispiga man vill åt. Sushin (8 bitar, 96 kr) och sashimin (halv, 125 kr) är helt okej – åtminstone tror jag det eftersom musiken är så hög att min sällskap bara kan göra en tveksam tummen upp. Min Bim bim bap (185 kr) är dock en direkt besvikelse – kimchin saknar bett och riset är för flottigt. Till dessert blir det bananpannkakor (114 kr) av standardsnitt och Limebladspannacotta med plommonkompott (145 kr) – som trots det tjusiga namnet (och höga priset) skulle kunna komma direkt från hotellbuffén. I stället för det innovativa asiatiska fusionkäk jag förväntade mig är det mer en slags Absolut Asia-meny vi precis har käkat oss igenom. Precis som när en pizzeria även bestämmer sig för att även servera köttbullar med lingonsylt så sejfar Minami och den attityden präglar, tyvärr, hela den här restaurangupplevelsen.

klar

Artikellänk är kopierad

Jonas Cramby
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro