ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"En viss jargong hör till spelet"

Jenny Sköld · 12 Jun 2013
Uppdaterad 12 Jun 2013

klar

Artikellänk är kopierad

Humöret tycks vara på topp när 15,16-åringarna i Boo FF värmer upp i eftermiddagssolen på Bovallen i Nacka utanför Stockholm. Men inför en match kan stämningen bli rätt laddad, enligt spelarna Marco Kotiranta, 15 och Tobias Million, 16. 

– Det märks att det börjar bli mer seriöst nu. Man vill så mycket och om det blir en jämn match kan det vara så frustrerande. Då kanske man säger något man inte borde, säger Marco. 

För det mesta är känslouttrycken inom ramen för vad som är okej, tycker de, men det finns tillfällen då det spårar ur.

– En viss jargong hör till spelet, men att börja skrika svordomar åt domaren är inte okej. Som när vi  vann på en straff och motståndarlaget började svåra åt domaren. Det var nästan så att de flög på honom, säger Tobias. 

Killarnas tränare Mark O Sullivan försöker tona ner betydelsen av att alltid vinna. 

– Jag frågar dem om vi bara ska vinna eller om vi ska utvecklas också. Den som vinner varje match lär sig inget. Det handlar om hur man definierar ordet succé. Det kan vara att vi har utvecklat vårt spel, även om vi inte vunnit. 

Men det är inte alltid spelarnas vinnarskallar som är svårast att hantera.

– Föräldrarna är ofta värst. Inte i vår grupp för jag har sagt till dem att de bara får skrika om det är positivt. Man skulle kunnna ingå ett kontrakt med föräldrarna. Om de ska skrika så får det inte vara negativa saker. 

klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Sköld
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro