ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Enbente Danielle: Ta bort mitt andra ben så jag kan springa snabbare

Tomas Lundin · 18 Sep 2014
Uppdaterad 18 Sep 2014

Enbente Danielle kämpar för att få en till amputation – så hon kan springa snabbare.

klar

Artikellänk är kopierad

Femtonåringen från Manchester, England, lider av sjukdomen DDH, vilket gjorde att hon inte kunde använda sitt högerben. För fyra år sedan amputerade hon benet och fick en protes precis som den ”Bladerunner” Oscar Pistorius bär. 

Amputationen innebar att hon kunde slippa rullstolen och började intessera sig för idrott, skriver Daily Mail. Men att ha ett vanligt ben och en protes är påfrestande för det friska benet och gör henne också sannolikt långsammare än om hon skulle ha två friska eller två amputerade ben med proteser. 

– Hon kommer bli handikappidrottare en dag, men hon måste bättra på sina tider, säger pappan till Daily Mail. 

Nu försöker hon övertala läkare att ta bort den vänstra foten, som fått deformerade tår och skador på senorna. Målet är Paralympics i Rio 2016. 

– Jag vill bara bli bättre, precis som vem som helst. Jag gör vad som helst för att bli det, inget kan stoppa mig från att utöva min sport, säger hon till Daily Mail. 

Familjen hoppas att sjukhuset ska bestämma sig för att amputera den friska foten i november. Om de säger nej säger Danielle att hon ska fortsätta leta tills hon hittar en klinik som kan genomföra operationen.

Danielle i brittisk tv innan den första operationen, då hennes högerben opererades bort.
Danielle i brittisk tv innan den första operationen, då hennes högerben opererades bort.Foto: Rex Features
klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro