ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Endre och Frode coachar oss i ny dramakomedi

Maria Forsström · 19 Mar 2012
Uppdaterad 19 Mar 2012
Lena Endre och Cecilia Frode spelar kolleger till varandra i SVT:s nya dramakomedi ”Coacherna”.

Lena Endre och Cecilia Frode spelar kolleger till varandra i SVT:s nya dramakomedi ”Coacherna”. Foto: Urban Brådhe


Livsstilscoacherna har trängt sig in i våra vardagsrum via tidningar. Nu kommer de i form av en tv-komedi. – Det är roligt och ligger rätt i tiden, säger Lena Endre som spelar Carina, en före detta sjuksköterska som nu skolat om sig.

klar

Artikellänk är kopierad

Träningscoacher, jobbcoacher, parcoacher och livsstilscoacher. Coacherna har svämmat över medierna de senaste åren och nu kommer tv-serien: ”Coacherna”. En dramakomedi om tre kvinnor som bytt riktning på livet och startat coachingbyrå tillsammans. – Det var manuset som fångade mig, det är både jätteroligt och ligger väldigt rätt i tiden, säger Lena Endre, 56, som spelar Carina, en före detta sjuksköterska som omskolat sig, även om det mer framstår som att hon blivit frälst.

Coachning är ingenting obekant för Endre. Hon har gått hos en, och själv varit en.  – Det var kurser i scenframställning för näringslivet. Men jag tog inte hem arbetet, nej.

Cecilia Frode, 41, spelar Carinas kollega Nathalie. Extremt självupptagen före detta modell och nagelskulptris är hon mer intresserad av sig själv än dem hon är där för att hjälpa. – Jag läste fitness- och inredningstidningar för att hitta rollfiguren. Det är ganska befriande med en rollfigur som är helt omänsklig, men tanken på att folk går till sådana människor på riktigt, och kanske blandar ihop dem med psykologer, känns farlig.

Frode och Endre är överens om att serien är humoristisk kritik mot en bransch som ofta ägnar sig åt ”quick fixes”, harmonifascism och ”carpe diem”, men tror inte att de riktiga coacherna kommer att ta illa upp. – Nej, de är inte den enda branschen som har karikerats. Se bara hur skådespelare och journalister brukar framställas, säger Lena Endre. – Och om de tycker att det är hemskt jobbigt får de väl gå till en psykolog, säger Cecilia Frode.

klar

Artikellänk är kopierad

Maria Forsström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro