ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Energidryck förbjuds på skola – skapar koncentrationssvårigheter

Valerie Kaspersen · 11 Apr 2019
Uppdaterad 11 Apr 2019
Från och med 15 april  får elever på Skansenskolan inte dricka läsk eller energidryck under skoltid.

Från och med 15 april får elever på Skansenskolan inte dricka läsk eller energidryck under skoltid. Foto: TT/ CLAUDIO BRESCIANI


En skola på Öland inför nu ett totalförbud mot energidryck och läsk. Personalen har upptäckt att elever får svårt att koncentrera sig.

klar

Artikellänk är kopierad

Från och med måndag 15 april får eleverna på Skansenskolan på Öland inte längre konsumera läsk och energidryck under skoltid, rapporterar Ölandsbladet.

– Det är ett beslut vi har tagit utifrån studier som visar att det inte är bra att dricka för mycket energidryck. Vi tar ställning till hälsoperspektivet och att skolan vill uppnå en så god hälsa som möjligt. Samtidigt bedömer vi att det blir en lugnare miljö för både lärare och elever, säger Sara Brogård, rektor på Skansenskolan, till Ölandsbladet.

Personalen på skolan har märkt av att elever haft koncentrationssvårigheter och inte mått bra.

– Detta är symptom som personal många gånger ser i form av tappad koncentrationsförmåga och välmående. För att ge våra växande elever energi serverar skolan näringsberäknad skollunch. Det finns även möjlighet att köpa mellanmål i vår elevcafeteria, säger Sara Brogård till Ölandsbladet.

klar

Artikellänk är kopierad

Valerie Kaspersen
Valerie Kaspersen
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro