ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

England förbereder sig för rasism under VM: "Pratar om hur vi ska agera"

Filip Häggberg · 30 Maj 2018
Uppdaterad 30 Maj 2018
Ashley Young hoppas att Fifa hanterar rasism om det förekommer under VM.

Ashley Young hoppas att Fifa hanterar rasism om det förekommer under VM. Foto: Rex Features


Ryssland tilldelades kontroversiellt värdskapet till sommarens fotbolls-VM. I England förbereder man sig för förhållandena i landet. Vi har pratat om hur vi ska agera om vi blir utsatta för rasism”, säger Ashley Young.

klar

Artikellänk är kopierad

Sveriges fotbollslandslag har i förberedelserna inför avresan till Ryssland fått lära sig mer om bristen av mänskliga rättigheter i värdnationen.

Engelsmännen är än mer konkreta, och har diskuterat rasism inför världsmästerskapet.

­– Vi har pratat om det, och kommer prata mer om det, om hur vi ska agera om vi blir utsatta, säger spelaren Ashley Young, till vardags i Manchester United, enligt TT.

Rasistiska glåpord från läktarhåll har länge varit ett problem i Ryssland. Så sent som i april inledde Fifa en disciplinär utredning mot det ryska fotbollsförbundet efter att två franska spelare utsatts för ”apljud” under en vänskapsmatch i S:t Petersburg.

Tidigare i maj kom domen och Ryssland dömdes till dryga böter.

­– Förhoppningsvis kommer Fifa att kunna hantera det om det inträffar. Jag vet inte själv hur jag skulle reagera på det, säger Ashley Young.

England möter Tunisien, Panama och Belgien i gruppspelet.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro