ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

England

Leif Granlind · 14 Okt 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Paul Robinson begrundar sitt misstag efter det insläppta 0–2-målet.
Paul Robinson begrundar sitt misstag efter det insläppta 0–2-målet.

KRITIK. Steve McClarens smekmånad är över. Efter Englands kvalförlust mot Kroatien är engelsk press enig om att deras landslag gjorde två tunga självmål på Maksimirstadion: Gary Nevilles och Paul Robinsons 0–2 i fel bur och tränare McClarens taktik. Att förlora borta mot svårspelade Kroatien är i sig ingen skam, men sättet som engelsmännen blev helt utmanövrerade på bör oroa öriket. Och det gör det. 0–0 mot Makedonien och nittio minuter mot Kroatien har vänt opinionen mot McClaren. ”Moraliskt och tekniskt bankrutta”, skriver James Lawton på The Independent. ”Det här kändes som början till slutet”, skriver Daily Mirrors chefskrönikör Martin Lipton om McClarens karriär som förbundskapten. Helt säkert är det i alla fall början till ett betydligt tuffare arbetsklimat för McClaren. Företrädaren Sven-Göran Eriksson fick utstå betydligt värre förföljelse, men har efter Englands kvalflopp fått upprättelse i pressen.Veckans ... ... hetaste: West Ham United. Efter att The Hammers visat plusresultat slåss investerarna om att få köpa klubben. Förutom islänningen Eggert Magnusson uppges ”en extremt rik skandinav” vara intresserad.... kallaste: Hånet mot Paul Robinson. Målvakten höll kvar England i matchen med flera jätteräddningar, men blev snabbt syndabock efter sin missade utspark.    ... snackis: Skador på landslagsspelare. Landslagsfotbollen kan åka på en jättesmäll om Newcastle får igenom sitt krav på ersättning för Michael Owens skada i VM. Det engelska förbundet uppges vilja förlika.

Kaka och Ronaldihho - Blivande Milan-duo?
Kaka och Ronaldihho - Blivande Milan-duo?

Italien

LIGA-KAOS. Det blev en härlig kvalvecka för Italien med klara segrar mot Ukraina och Georgien. Roberto Donadonis mannar är nu återigen med i kampen om en EM-plats. EM-kvalet har gett ett skönt avbrott från Serie A. För där råder verkligen rena kaoset just nu. Ingen vet om den nuvarande tabellen gäller. I veckan lämnade de bestraffade klubbarna in en överklagan till den italienska olympiska kommittén Coni och mycket tyder på att de minuspoäng som tidigare delats ut nu reduceras. För guldkandidaten Milans del uppskattas det innebära att man får tillbaka tre av sina åtta minuspoäng. Milan nöjer sig nu inte med det, utan anser att de har rätt till förra säsongens Lo Scudetto. Apropå Milan så vägrar de ge upp hoppet om att värva Ronaldinho och därmed skapa en brasiliansk superduo i Barcelona-stjärnan och Kaká. Spanska medier uppger att Milans president Silvio Berlusconi varit i kontakt med Ronaldinhos bror och agent Roberto Assis. I Italien vågar dock ingen riktigt tro på en affär.Veckans ... ... hetaste: ”Azzurrini”. Det italienska U21-landslaget är populärt i Italien. I helgen kvalade de regerande Europamästarna in till U21-EM. Spanien slogs ut med totalt 2–1.... kallaste: Calciopoli- skandalen. Tänk om Serie A kunde handla om fotboll.     ... snackis: Antonio Di Natale. Udinese-spelaren utmärkte sig i EM-kvalmatcherna och nu ryktas Juventus, Milan och Roma vilja värva mittfältaren. Juventus uppges ligga bäst till.

Spanien besegrade Argentina i vänskapslandskampen – men kanske hade en förlust varit en behövlig väckarklocka.
Spanien besegrade Argentina i vänskapslandskampen – men kanske hade en förlust varit en behövlig väckarklocka.

Spanien

KRISMÖTE BEHÖVS. Spaniens 2–1 på Argentina kan tyckas livsviktig för det spanska landslaget. Jag säger precis tvärtom. Hade Spanien förlorat så hade man varit tvungen att göra en helrenovering av landslaget. Aragones hade fått sparken. Krismöten hade bokats och förbundet hade tvingats in i utredningar om varför landslaget är så dåligt. Det är exakt vad spansk landslagsfotboll behöver. Nu tror spanjorerna att allt är frid och fröjd igen. Det är exakt vad Sverige vill. Och framför allt Danmark som möter Spanien i en ödesmatch den 24 mars. Vinner inte Spanien den matchen är de borta från EM i Schweiz och Österrike. Först då kommer krisutredningen. Men då är Sverige redan i Alperna. Veckans ... ... hetaste: Barcelona–Sevilla på söndag. Barca är ute efter revansch efter förlusten i supercupfinalen strax före säsongsstarten. 0–3 då.

... kallaste: Inte en enda spanjor är med bland Fifas kandidater till titeln Årets spelare 2006. De är 30 stycken.    ... snackis: Den dåliga planen i Murcia. Atleticostjärnan Maxi knäskadades i landskampen mot Spanien i veckan, på en plan som alla skakade på huvudet åt. Argentinaren blir borta i sex månader, precis som Barcelonas Eto'o. Real Madrid och Valencia jublar i det tysta.

klar

Artikellänk är kopierad

Leif Granlind
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro