ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Englas syster om livet efter mordet: "Stängde av helt"

Alva Forsberg Fierro · 22 Okt 2015
Uppdaterad 22 Okt 2015

Foto:  Brottsplats Sverige


Sju år efter mordet – nu berättar Englas syster Sol om sina minnen, saknaden och livet efter.

klar

Artikellänk är kopierad

Lördagen den 5 april 2008 mördades 10-åriga Engla Juncosa Höglund. Den nu livstidsdömde mördaren Anders Eklund hade våldtagit Engla och sedan eldat upp hennes kropp. TV4-programmet ”Brottsplats Sverige” har träffat hennes syster Sol Höglund, 19, som berättar om dagen då Engla hittades mördad.

– Första gången som jag fick veta vad som hade hänt Engla då stängde jag av helt. Jag har inget minne från händelsen när de berättade att förutom att hon var död var det en person som hade gjort det med avsikt och som hade våldtagit henne och att hon hade blivit uppeldad. Det är sådana fruktansvärda saker så det minnet finns inte, säger Sol i tv-programmet. 

►LÄS MER: Engla-mördaren Anders Eklund får permission

I samband med Englas försvinnande engagerade sig flera hundra personer i sökandet efter henne. Sol var för liten för att delta men hon minns fortfarande familjens förtvivlan. 

– Jag minns ju från när jag var hemma i huset, när de var ute och letade och när jag fick veta att hon var död. Man kan inte ta in så pass mycket information tror jag. Jag började stänga av väldigt mycket av mina känslor, säger hon. 

►LÄS MER: Anders Eklund anmäler anstalten

Mordet på hennes syster har förändrat henne för livet.

– Man blir lite mer kall tror jag mot omgivningen och känner varken glädje eller sorg eller ilska lika mycket och det är ju som sagt ingenting som man kan kontrollera, berättar Sol. 

Men de fina stunderna de delat tillsammans glömmer hon aldrig. 

– När jag tänker på Engla så tänker jag på bra saker. Och tänker på de bra stunder som vi har haft tillsammans som som barn. Vi har ju delat mycket rum och så. Så vi kom varandra väldigt nära. 

►LÄS MER: Engla-mördaren Anders Eklund misshandlad i fängelset

Här kan du se ett tv4-klipp där Sol berättar om mordet. 

klar

Artikellänk är kopierad

Alva Forsberg Fierro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro