ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Enkelt och feminint möter rockigt ryskt

Hannah Sjöström · 4 Mar 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Till vänster: Enfärgat, enkelt och feminint från Bottega Veneta. Till höger: Klassisk 80-talskostym i YSL-stil från Max Mara.

Till vänster: Enfärgat, enkelt och feminint från Bottega Veneta. Till höger: Klassisk 80-talskostym i YSL-stil från Max Mara.


klar

Artikellänk är kopierad

VISNINGAR. Förutom hippie- och glamtrenden syns 80-tals­trenden tydligt; byxdressen med axelvaddar i kavajen, de något vidare byxorna och de ärmlösa topparna. Enkelhet verkar vara efterlängtat som kontrast till mycket av det mönstrade som pågår. Bottega Venetas kollektion var ljuvlig i all sin enkelhet och visade också helt enfärgade outfits, som samtidigt som de var minimalistiska var väldigt feminina, en av de klart mest sammansatta kollektionerna i Milano. Gucci gick åt andra hållet och visade en rockig look med tydliga ryska influenser, som kosackliknande stövlar med låga klackar och långa skaft.

Giorgio Armani satsade också på låga klackar och lät samtliga mannekänger komma in i ballerinaskor och låga knytskor i broguemodell.

Rutor, färgglada skor, 40-talsglamour, etnomönster, smala silhuetter, spets och längre kjolar – hösten 2008 blandar verkligen och ger. Annars kan du spela säkert och satsa på grått, stickat, skärp i midjan, vida byxor eller vadlång kjol och en jacka med stor krage.

4 största trenderna på Milanos modevisningar

Vem vill du helst vara? Janis Joplin eller drottning Elizabeth? I höst har designerna i Milano gett oss en ganska svår nöt att knäcka.

Om visningarna i New York var förutsägbart trista så bjöd Milano på betydligt fler roliga överraskningar.

Höstens roligaste trend är helt klart det glam- och hippieinspirerade. På nästan alla visningar syntes utsvängda byxor, och om det inte var flares så var det i alla fall bootcut. Dolce & Gabbana skrällde genom att låta kändisar som Lindsay Lohan, Sheryl Crow och Monica Bellucci visa upp sig på catwalken. Visningen bestod av rutor, scarves och mycket 70-tal.Betydligt roligare var D & G:s andralinje, där modellerna paraderade ut som kopior av brittiska drottning Elizabeth. Hucklen knutna under ha­kan, rutiga kjolar, koftor och fotriktiga skor. I Milano brottas de traditionstyngda modehusen ofta med att de måste erbjuda alla generationer något, vilket brukar resultera i användbara ytterplagg, något sött till de yngre och fantastiskt vackra aftonklänningar åt damerna. Men lusten att flippa ut tycks trots allt inte försvinna. Miuccia Prada har till exempel låtit spets dominera hela höstkollektionen.

KLICKA FÖR STÖRRE BILD
KLICKA FÖR STÖRRE BILD
klar

Artikellänk är kopierad

Hannah Sjöström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro